Put uskom cestom kroz Vurot je za mnoge vozače bio prava “noćna mora” – sad se cesta malo proširila

Autor:Miroslav Šantek
Za one vozače koji prometuju na relaciji Petrinja – Sisak, a ne žele se voziti glavnim pravcem državne ceste D37 preko Mošćenice, izbor je put preko “Vurota”. Iz Bresta Pokupskog se krene ulicom prepunom starih kuća,velikih dvorišta i imanja, zelenila koje opušta, mirisa Kupe kroz otvoren prozor, vrtoglavih zavoja i povremenog osjećaja da je cijela cesta vaša jer zna se dogoditi da se vozite par minuta a nitko ne vam ne dođe u susret, sve do Stare Drenčine, Starog Pračna i sjevernog ulaza u Sisak kod mosta na Odri. Sve bi to bilo idealno i krasno da sama ta cesta nije baš u Vurotu toliko uska da je za mnoge vozače prava umjetnost neokrznut proći jedan pored drugoga. Mnogi se pitaju zašto se uopće dozvoljava dvosmjeran promet na tako uskom kolniku,mnogi su prilikom vožnje morali zagaziti izvan asfalta, a mnogi su se i “krajcali” retrovizorima. U svakom slučaju ta uskost ceste definitivno kvari sjajan osjećaj vožnje ovim dijelom svijeta i mnogi su zbog toga odustali prometovati ovim putem.

A onda je nedavno stigla vijest da su ovu cestu koja je u knjigama zavedena kao nerazvrstana cesta Grada Siska koju ju je preuzeo od Županijskih cesta malo skrpili i proširili. Taman toliko koliko je trebalo da se dva vozila mogu neometano obići. Pred sam zalazak sunca otišli smo tu vijest i osobno provjeriti.

Na samom početku Vurota s petrinjske strane lijeva strana ceste je proširena na onoj velikoj ravnici, a desna je za sada ostala ista. Situacija se dosta popravila u najgušćem dijelu sela gdje sada i pješaci mogu slobodnije hodati, ali još uvijek traju radovi na cesti. Na izlazu Vurota situacija je sada dobra. Miomišao sam se s automobilom koji je išao prema Petrinji, a mene je put sa zadnjim zrakama sunca odveo prema Sisku gradu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here