Mogli bismo pitati doktora Strižaka da nam objasni što je to „musculus gluteus maximus“. Jer liječnici to sigurno najbolje znaju. Malo kasnije ću vam to objasniti, sad najprije povod za taj „gluteus maximus“.
Zadnja dva tjedna je lijepo vrijeme pa sam vrtlario. Nisam neki posebni pasionirani vrtlar. Znam kopati, rezati, grabljati i tako to. Moje vrtlarenje se svodi na to da slušam što mi kaže moja bolja polovica i to napravim. Ona kaže: iskopaj ovdje rupu i ja iskopam rupu. Ona kaže: prereži ovu granu i ja  prerežem tu granu. Sva inteligencija vrtlarstva nije u mojoj glavi nego u njezinoj. Jednom zgodom sam bio pozvan da na konferenciji u Dallasu prezentiram nešto iz oblasti zrakoplovstva. To sam prihvatio. Na konferencijama je običaj da takozvani moderator predstavi onoga koji će prezentirati. Moderator je u stvari, voditelj programa. Tjednima prije konferencije mi se on javio da mu kažem tko sam, čime se bavim i koji mi je hobi. To mu je bilo važno da me predstavi publici. Sve si mislim, hobi? Pa uopće nemam nikakav hobi. Ja trošim vrijeme u vrtlarenju pa mu kažem da mi je hobi vrtlarstvo. I on me na konferenciji predstavi kao pasioniranog vrtlara. Ne samo to, nego su i u programu stavili moju sliku i napisali da sam veliki i pasionirani ljubitelj vrtlarstva. To sam pokazao mojoj boljoj polovici, a ona je skoro pukla od smijeha. No, u međuvremenu sam se izvježbao pa znam razliku između korova i cvijeća. Osim toga, ne pravim štetu u vrtu nego doprinosim vizualnoj prezentaciji vrta.
Evo, već danima sam u vrtu jer u firmi nema posla pa su me poslali da budem kod kuće. I što bih im ja?! Plaća ide, a ja vrtlarim. Sad znam kako se osjećaju uhljebi. Lova do krova, a ništa se ne doprinosi poboljšanju statusa firme. U pauzi moje vrtlarske aktivnosti otvorim laptop i čitam vijesti. Tako naletim na članak u engleskim novinama. Tamo piše da je Brian May razderao svoj „musculus gluteus maximus“. Brian May je poznati roker. On je gitarista grupe „Queen“. Osim toga, završio je studij astrofizike i doktorirao na predmetu nebeskih tijela na rubu sunčevog sistema. Dakle, sve ono što je dalje od planete Neptuna. Eto, taj slavni roker Brian May je radio u svom vrtu i rasparao „musculus gluteus maximus“ toliko jako da je morao u bolnicu da mu saniraju ranu. Sad će jedno vrijeme teško spavati od bolova, a neće moći ni sjediti. Sad već pogađate da se radi o velikom mišiću njegove rock guzice. Pitam se što je radio u vrtu da bi si tako veliku ranu napravio na stražnjici? Da su barem to napisali. Moguće je da i ja imam takav alat ili takvu pilu koja bi mogla oštetiti moj musculus gluteus maximus. Bolje je učiti na pogreškama drugih nego na svojima. Najviše nesreća se u stvari dogodi kod kuće. Sad se bojim da se ne povrijedim u vrtu.
Jednom sam na TV-u vidio interview s Arsenom Dedićem. On je citirao jednu vrlo pametnu misao: “Mi učimo na svojim pogreškama, a Englezi u Oxfordu.” Brian May je primjer da Englezi ne uče uvijek u Oxfordu nego baš na svojim pogreškama. Drugi put mu se takva nesreća neće dogoditi za vrijeme vrtlarenja. Ali, sve to nije važno. Samo da mu se oporavi taj nesretni „gluteus maximus“.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here