I moj je grad večeras dobio luku

Autor:Miroslav Šantek
Srđan Sacher, član nekad vrlo popularne grupe Haustor je autor pjesme Moja prva ljubav – zimzelenog hita o djevojkama u ljetnim haljinama, ulju na vodi i gradu koji je večeras dobio luku, a “pravu” riječnu luku je dobila Petrinja.
Naime, mnogim Petrinjcima je Kupa prva ljubav. Voda koja se zauvijek voli, voda uz koju se živi i čeka odlazak na onaj drugi svijet. Svi putevi vode na Gradsko kupalište na Kupi (Švimšul), a uzvodno prema mostu kod Bresta rasprostrila se šumica koja je zadnjih 15 godina dom jedne ekipe stanovnika iz kvarta Kaniža koji su tu napravili kamp i utaborili se kao nekad davno Turci. Nemaju namjeru otići iz ovog položaja, već naprotiv, taj svoj kamp Kaniža iz godine u godinu obogaćuju novim sadržajima.
Ono najnovije se dogodilo jučer. Vlasnici čamaca su odlučili ispred samog kampa izraditi pristanište za čamce, luku po istom izgledu i receptu kakva je postojala nekad na samom Švimšulu. Igor Radošević, Vladimir Teofilović, Zvonko Radošević, Dominik Krsnik, Dario Štefančić, Željko Filipović, Vjenceslav Remeta, Dario Supan, Luka Ružić i Vlastimir Denić su se okupili, zavrnuli rukave i pet sati gradili pristanište materijalom i alatom kojeg su sami nabavili i plod njihovog rada je novo vezište i stepenice. Kamp Kaniža,a samim tim i Petrinja je dobila luku.Zove se, naravno – luka “Kaniža”.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here