Sretan vam Dan otvorenja kafića

Autor:Miroslav Šantek
Vrijeme je pravo majsko. Proljetno. Tamni oblaci prijete kišom, a već za par sati može zasjati ljetno sunce. Ponedjeljak je 11. 5. Dan otvorenja kafića u zemlji Hrvatskoj. Radostan dan.
Za stolom terase u središtu Petrinje sjedio sam zadnji put 18.3. Sutradan su je zatvorili i svi doro znaju što se događalo u tom periodu, a kako ništa na ovom svijetu ne traje vječno, jutros sam ponovno sjeo za istu terasu i naručio kavu s mlijekom. Već sam zaboravio taj okus. Nešto što kod kuće nisam mogao skuhati. Na terasi ima ljudi, a pogotovo u kafiću pored ovog. Čuje se naglas dobra petrinjska zajebancija koja kaže: trebalo je prvi dan otvoriti knjigu gostiju da se zna fali li itko zbog korone.
Exif_JPEG_420
Moj smartphone se spojio na kafićki WI-FI i izbacio zanimljivu vijest. U Slavonskom Brodu su se dva muškarca zavezala lancima za stol nekog kafića.Na fotografiji je vidljivo da su doduše srknuli i kavu, ali  ispred njih se na stolu nakotilo puno piva. Kažu, nek ih sad proba netko izbaciti i zatvoriti kafić.
Pogled s terase je neprocjenjiv. Petrinja jutros izgleda potpuno drugačije nego prošlih mjeseci. Rijeke automobila prometuju, puno ljudi se vozi na biciklima i mopedima, a pješaka je također puno na ulicama. Kao da je neki teški kamen pao ljudima s pleća ovog muljavog jutra.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here