U ponedjeljak se u Gradskoj galeriji Striegl otvara izložba ‘Behind the scenes’

Gradska galerija Striegl obavještava kako će na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak 18. svibnja, biti otvorena izložbu pod nazivom ”Behind the scenes”.

Iz Galerije poručuju:

Izložba je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak, koji se kroz protekle četiri edicije pozicionirao kao jedna od središnjih kulturnih/umjetničkih manifestacija u gradu Sisku. Sisak je na ovaj način postao prepoznatljiva lokacija na međunarodnoj mapi ulične umjetnosti i umjetnosti u javnom prostoru.

Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe donosimo vam detalje svega onoga što se odvijalo ”iza scene”. Cilj nam je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, uvijek u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima.

Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja – ”Muzej za jednakost: različitost i uključivost”, dobili smo idealan povod da ukažemo na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost.

Tijekom cijelog idućeg tjedna, u kojem progovoramo o muzeju kao mjestu susreta i mjestu premošćivanja svih isključivosti, pripremili smo vam mnoštvo iznenađenja (čitaj: poklona), stoga pratite Gradska galerija Striegl i Re:Think Sisak.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here