Jednom Grom, zauvijek Grom

Danas je u Petrinji svečano obilježena 29. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade “Gromovi” i 2. mehanizirane bojne “Gromovi” u Petrinji.
Obilježavanje programa počelo je polaganjem zajedničkog vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom za poginule, umrle i nestale “Gromove” kao i sve hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod spomenika Pukovnika Predraga Matanovića i suboraca i poginulim pripadnicima 2. grb “Gromovi” na Senjaku. Program se nastavio obilaskom Spomen sobe 2. gbr “Gromovi” u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” i polaganjem zajedničkog vijenca u spomen kapelici sv. Ilije Proroka gdje je održana i sveta misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 2. gbr “Gromovi”.
Svečanosti je prisustvovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ispred županije župan Ivo Žinić, a ispred Grada Petrinje Viktorija Kaleb.
Ratni zapovjednik Gromova General-Pukovnik Drago Matanović čestitao je obljetnicu svojim suborcima, ali i pripadnicima 2. Mehanizirane bojne Gromovi koji su kako je istaknuo „ponosni nasljednici pobjedničke Hrvatske vojske“. „Ratni put 2. Gardijske brigade je svijetli put pobjeda u obrani i oslobađanju hrvatske države i na to smo, siguran sam, svi ponosni. Danas se prisjećamo naših poginulih suboraca, njihova žrtva i naše pobjede su segmenti naših života i vrijednosti koje nitko,nikada i ničim ne može dovesti u pitanje.“- rekao je Matanović. Obiteljima poginulih izrazio duboko poštovanje za njihovu žrtvu te naglasio kako je ponosan što je imao priliku zapovijedati najboljim hrvatskim sinovima tijekom Domovinskog rata.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here