Nanbales

Autor: Marjan Gašljević

Vrijedni i kreativni članovu Udruge Zibel usprkos činjenici da im je epidemija koronavirusa „otela“ mnoge akcije pa čak i događaj svih događaja u Sisku „Zibelsko ljeto“ ipak se ne predaju i ne posustaju. Da su roditelji svoju kreativnost i ideje prenijeli i prenose i na svoje najmlađe pokazuje akcija započeta jučer, u subotu.

Najmanji i najmiliji članovi Udruge Zibel okupljeni u Klub Nanbales zatražili su od svojih velikih da im pomognu sagraditi kućicu na drvetu.

Koje dijete, u stvari, nije željelo imati kužicu na drvetu? Igrati se u njoj sa svojim prijateljima, posložiti stvari i igračke prema svojoj želi i nikako ne pustiti nekog odraslog da im se umješa u igru, raspored i planove. Naravno, odrasli Zibelaši itekako znaju dječje želje a Udrugu su i osnavali najviše radi svojih malaca koje kroz rad i druženja uče vrijednostima zajednice, sporta i tolerancije tako da su odmah uskočili riješiti kućicu.

Za kućicu je odabrano mjesto neposredno na obali Kupe u moru zelenila kroz koje puca prelijep vidik na Rijeku ali i na beskonačno zelenilo okoliša. U ovakvom okruženju igrati se biti će prava radost ali i poticaj za kreativu i uživanje u svježini koju nudi ovaj okoliš uz pouzdani posjet rascvrkutanih susjeda iz okolnih krošnji.

Čim je gradnja krenula najmanji članovi su dali ime svojoj budućoj kućici nazvavši je „Nanbales“ ma što to značilo.

I dok današnji nedjeljnji dan članovi Male škole hokeja KHL Sisak, a uglavnom se radi i o članovima Udruge Zibel, zajedno sa svojim roditeljima koriste za nogomet i bezbrojne druge aktivnosti u prelijepom okruženju Kupališta Nanbales čeka idući tjedan kada će radovi biti ,a kućica ustupljena njezinim korisnicima.

Danas je „pao“ roštilj, neki su pali i u Kupu  (ništa ozbiljno) a neki nešto ozbiljnije u koprive. Jedna je ekipica pronašla negdje i blato. Pravo pravcato blatno blato i nitko se nije ljutio niti galamio. To su mali i veliki zibelaši – beskonačna igra, druženje i učenje života. A ja? Kako bih prošao pored zibelskog šanka da ne ispijem vrhunsku kavu koju majstorski pripremaju legenda Ćiro i uvijek nasmijana Jasmina s pogledom na more zelenila i prekrasnu Kupu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here