Autor: Marjan Gašljević

Još i prije nego je raspušten Sabor u kuloarima se raspravljalo u onima koji će politički preživjeti i onima koji će završiti u tamnoj i smrdljivoj roportarnici političke povijesti. Zahvaljujući vrijednim insajderima uspjeli smo doznati imena koja će se naći na listi za slijedeće izbore. Začudo, imena na listama do sada poznatih aspiranata na vlast u Hrvatskoj su identična. I površnim pogledom na listu svakom glasaču je jasno da se radi o potpuno novim imenima koja će, sigurno i pouzdano, zauzeti mjesta u saborskim foteljama te svoj Narod povesti u bolju i svjetliju budućnost.

Pouzdano, dakle, možemo vjerovati da će u narednom sazivu Sabora i s tim i Vlade u Hrvatskoj naglo krenuti nabolje. Da će s tim, novim, ljudima poteći med i mlijeko te cvijetati tisuće cvijetova. Odmah nakon izbora koje će sigurno u stopostotnom sastavu osvojiti kreću s reformama javne uprave, reorganizaciji lokalne uprave, optimalizaciji ministarstava i agencija, promjenama u načinu financiranja turističkih zajednica, komora i strukovnih udruženja, rasterećenju gospodarstvenika, reformi obrazovanja i visokog školstva te poreznim reformama. To Vam, dakle, jamči lista slijedećeg sastava:

 1. Al Bahati
 2. Von Lopovci
 3. Korumpirko Korumpirović
 4. Torbar Zabludjeli
 5. Dugonoga Radojka
 6. El Dupelizić
 7. Milka la Sisari
 8. Marko van Cinkari
 9. Kokošarko Drpići
 10. Izmet Prevarantić
 11. Ljubica Cuclić
 12. Ivanka Skojevkić
 13. Mutikaša Fekalji
 14. Hik Alkoholik

Apsolutna, i ako prastara, je novost da se radi o univerzalnoj listi u kojoj svoje favoriti pouzdano mogu prepoznati i glasovati za njih glasači svih provincijencija tako da nitko od ekstremno lijevih do ekstremno desnih glasača neće biti zakinut. Svi će, dakle, pouzdano naći svoje favorite i svoje ljude računajući da će preferencijalni glas njihovog favorita „gurnuti“ na više mjesto.

Izađimo, onda, svi na izbore, glasujmo za svog favorita i vjerujemo da će se mnogo toga što želimo i čemu se nadamo, promijeniti.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here