Padaj kišo i nepravdo – sad znamo kad su izbori

Autor:Miroslav Šantek
Curi od jutros, od četiri, pet, rešilo nebo da potopi svet – tako bi se Đole sa svojim Ringišpilom sjajno uklopio u današnji dan. Ne znam od kad curi, ali od ranog jutra velike količine vode natapaju Hrvatsku. Preko sisačkog Starog mosta, djevojka sa slušalicama u ušima žuri u zaklon od kiše negdje prema zibelskim neboderima. Prava, duga, topla proljetna kiša curi na trenutke kao iz kabla.
DEFINITIVNA VIJEST DANA – ZNAMO DAN IZBORA
Danas se ukazao Predsjednik Republike Zoran Milanović i građanima obznanio dugo očekivanu vijest – datum održavanja parlamentarnih izbora. Kaže Zoki da će se to dogoditi u vrelini ljeta. U nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.
KIŠA ODGODILA ZA DANAS PLANIRANO ASFALTIRANJE RELJKOVIĆEVE
Možete u Petrinji napraviti nebodere od sto katova ili dovesti Microsoft da otvori tvornicu i zaposli sve ljude, ali čini se da to nije toliko važno kao rupe na cesti i svi oni problemi sa prašinom,blatom, popravcima automobila, stresom i gubljenjem živaca koji su uzrokovani projektom zvanom – Aglomeracija. Čini se da onaj od političara tko shvati da su građanima najvažnije ceste i zaštita njihovih metalnih ljubimaca može izbjeći ljutnju Petrinjaca. Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest koju je jutros u Velikoj Gradskoj vijećnici izrekao novi direktor Privrede Miodrag Čavić da je današnje loše vrijeme uz obilnu kišu odgodilo za danas planirano asfaltiranje jedne od razrovanih ulica čiji stanovnici već godinama žive u blatu, prašini i rupama – Reljkovićeve ulice. To znači da će ovih dana asfalt napokon doći u taj dio grada. U planu su i druge ulice – od Mile Wood do ulice Gromova.
NATIONAL GEOGRAPHIC U SISAČKOM KAFIĆU
Moj osobno najbolji magazin, časopis ili prezicnije rečeno nešto što se kupi, čita i zauvijek čuva – National Geographic se ukazao za mojim stolom u jednom sisačkom kafiću uz Kupu. Kava s mlijekom, čaša vode i reportaže s prekrasnim fotografijama davno prohujalog vremena iz magazina američkog izdanja iz daleke veljače 1987. Nevjerojatno dobro.
Exif_JPEG_420

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here