Što je to novo oko “Vrata Zrinske gore”?

Autor:Miroslav Šantek
U selu Prnjavor Čuntićki, na mjestu gdje je nekad bila seoska škola, a koju su poslije zaljubljenici u prirodu pretvorili u čuveni DIC (Dječji istraživalački centar) koji je pod svoj krov primio čak 25 tisuća djece iz svih krajeva Hrvatske koja su na ovom mjestu uživala u čistoj prirodi i učila mnoge stvari koje nikad neće zaboraviti, gradi se  „Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore“ – projekt Grada Petrinje, neka vrsta unapređenja i moderniziranja starog DIC-a koji će imati puno bolju opremljenost, smještaj, komfor i moći će potaknuti i turizam i oživiti uspavana sela ovog kraja. Projekt vrlo uspješno grabi svome kraju – na zgradi se neprestano radi i ona se bliži svome finalnom izgledu.
Projekt „Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore“ imat će za svrhu održavanje odgojno-obrazovnih i istraživačkih programa sa ciljem očuvanja i promocije prirodne baštine, na području Sisačko-moslavačke županije, naročito grada Petrinje i područja ekološke mreže Zrinska gora. Osim uređenja i opremanja Centra, projektom će se provoditi edukativne i promotivne aktivnosti. Ekipa aktualne petrinjske vlasti je odradila, pripremila i krenula u ovaj projekt vrijedan 7.884.811,47 kuna, od čega je 85% sufinancirano sredstvima EU u iznosu od 6.702.089,47 kuna.
Ovih dana je potpisan Ugovor o javnoj nabavi roba – Nabava roba za opremanje Ekološkog centra – Vrata Zrinske Gore. Putem otvorenog postupka javne nabave pristigle su tri ponude, a najprihvatljivija ponuda je bila od tvrtke Proklima Tim d.o.o. iz Zagreba te vrijednost opreme iznosi 931.786,25 kuna s čijim je predstavnicima petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović potpisao ugovor.
Nakon obavljenog tehničkog pregleda zgrade budućeg Ekološkog centra, tvrtka Proklima Tim d.o.o. bit će uvedena u posao, a rok za nabavu i ugradnju opreme je 30 dana od dana uvođenja u posao. Budući Ekološki centar će imati smještajne kapacitete, laboratorij, predavaonice, zajedničku blagovaonicu, kuhinju te će stoga biti opremljen s namještajem, uređajima, bijelom tehnikom i informatičkom opremom i ostalim potrebnim inventarom za rad centra.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here