Online akcija Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku: Prvi puta izbor tradicijskog povrtnjaka, naše domaće bašče

Novinar Antun Petračić

Podsjećamo, da se ne zaboravi: protekle subote, 23. svibnja, navršilo se 24 godina od utemeljenja Turističke zajednice Grada Petrinje, toga nadnevka 1996. osnovane za  poratni novi život i obnovu zapuštenog,  ranjenog i stradalog grada i okolice u četverogodišnjoj okupaciji.

Kao i u svemu drugom, tada se i u našem lokalnom turizmu  krenulo od početaka, a  ovoj djelatnosti novi izazovi predstoje i ovih sadašnjih dana.

U velikom postkoronarnom očekivanju „povratka“ jadransko-morskog i svakog drugog kontinentalnog turizma, svoj trenutak oporavka čeka i Turistička zajednica Grada Petrinje.  Covid – 19 nije zatvorio ured ove ustanove na uglu Trga dr. Franje Tuđmana, a popuštanjem epidemioloških mjera počelo se ponovo razmišljati što i kako dalje u novoj normalnosti.

-Imamo projekte, ideje i planove, ne manjka volje i želje, a sve će ovisiti o zdravstvenoj situaciji i raspoloživim sredstvima- veli Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Petrinje.

U vrijeme ranoproljetne najstrože izolacije, iz ovog je ureda javnosti upućen internetski poziv za sudjelovanje u popularnoj i tradicionalnoj  akciji Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku, jedne od najdužih i najmasovnijih u turizmu Grada Petrinje. Pokrenuta je već  u proljeće-ljeto 1996., odmah s osnivanjem Turističke zajednice, a ove godine prvi puta zamišljena u online obliku.

–  Predložili smo je virtualnu, prilagođenu uvjetima, s prijavljivanjem  do 15. lipnja, podaci su u našem pozivu, a u ponudi   ranijih kategorija prvi puta smo unijeli odabir gradskog ili seoskog povrtnjaka, naše domaće bašče- dodaje I. Držaj.

Još nije kasno za prijavljivanje,  nema nikakvih  ograničenja,  ne zaboravite i ne izostanite!

Fotkajte, opišite, sudjelujte…

Sve je objašnjeno u ovom izvornom pozivu Turističke zajednice Grada Petrinje.

 

online akcija VOLIM PETRINJU ZA LJEPŠU HRVATSKU

Turistička zajednica Grada Petrinje poziva Vas da sudjelujete u online akciji Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku u sklopu koje se biraju najljepše uređene okućnice, javni objekti, balkoni, izlozi, tradicijski povrtnjaci (naše bašče), te najbolji turistički objekti i turistička ponuda ili zanimljivost.

Kriteriji odabira

  • Kategorija okućnica, javni objekt i balkon: cvjetnost, hortikulturno uređenje, opremljenost i uređenost
  • Kategorija izlog: uređenost i opremljenost
  • Kategorija povrtnjak: raznovrsnost povrća i uređenost gredica
  • Kategorija turistički objekt: opremljenost, uređenost i ponuda
  • Kategorija turistička ponuda ili zanimljivost: selektivni oblici turizma (kulturni, tematski, avanturistički, ruralni i sl.)

Ciljevi akcije: unapređenje životnog i radnog prostora te očuvanje i zaštita okoliša.

Prijave do 15. lipnja 2020. na način da pošaljete sljedeće podatke na kontakt@petrinjaturizam.hr:

  1. Ime i prezime, adresa, broj telefona/mobitela
  2. kategorija koju prijavljujete
  3. opis (vrsta cvijeća, ukrasnog bilja, drveća, opremljenost i sl. u par rečenica)
  4. fotografije (maksimalno 10 fotografija, jedna svakako s cijelim objektom/kategorijom koja se prijavljuje i s vidljivim kućnim brojem)

Informacije: na telefon broj 815-431 ili mailom

Način odabira: povjerenstvo TZ-a birat će prema dostavljenom opisu i fotografijama

Nagrada: Priznanje Turističke zajednice Grada Petrinje i javna objava odabranih uz promidžbu na portalima medijskih pokrovitelja

Napomena: Akcija se provodi online zbog aktualnih mjera zaštite. Vaša prijava je i potvrda davanja Vaših podataka u svrhu proglašenja pobjednika i promidžbe na portalima.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here