Sajmište u izgradnji: do kraja godine završit će radovi na 320 parkirališnih mjesta i novoj komunalnoj infrastrukturi

Autor:Miroslav Šantek
Na najvećem petrinjskom stambenom naselju Sajmište na kojem u preko 300 stanova u 6 stambenih zgrada i okolnim uicama živi preko tisuću ljudi traju radovi koji će proljepšati i unaprijediti ovaj dio grada.
Već je vidljivo kako su energetskom obnovom stambene zgrade dobile sasvim novi izgled, a upravo se pored njih gradi 320 parkirališnih mjesta, obnavljaju se sve ceste koje su u nadležnosti Grada Petrinje, pješačke i biciklističke staze, a sve će to omogućiti udobniji život stanovnika Sajmišta i ovog dijela Petrinje. Potpuno se obnavlja komunalna infrastruktura, a kroz projekt Aglomeracije upravo je .ovdje u tijeku obnova kanalizacije i vodovoda. Vrijednost cijelog projekta je 17 i pol milijuna kuna i do kraja godine će biti dovršen.

Danas je Sajmište sa svojim suradnicima obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je zadovoljan napretkom radova na velikom gradilištu na kojem su kako kaže od velikog nereda prijašnjih godina uspjeli kroz prostorno planiranje staviti ga u prioritet Intervencijskog plana i krenuti u obnovu gdje će se podići standard života i kaže da nema većeg gradilišta u ovom dijelu Hrvatske od Petrinje. Najavio je i ekskluzivu za ovaj dio grada i cijelu Petrinju, ali o tome više u posebnoj priči.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here