Dečko koji stvarno obećava

Autor:Miroslav Šantek
Slobodan je filmski lik iz filma Dečko koji obećava kojeg njegova djevojka prilikom ljubavne svađe udari veslom po glavi i promijeni njegov potpuni pogled na svijet i život. Slobodan se okreće rock načinu života, osniva bend, uskače iz kreveta u krevet sve dok ga ponovni udarac u glavu ne vrati u “normalu”.
Ali tu, u zbilji postoji jedan dečko koji doista stvarno obećava. Ne živi raskalašeno, naprotiv, pravi je primjer obiteljskog čovjeka – žena, kćer, posao, kuća, a onda je u svojim pedesetim godinama života došao na ideju da propješači put od Vukovara do Petrinje u čast hrvatskih branitelja i spomen na Domovinski rat u kojem je i sam sudjelovao, da bi dvije godine poslije ostvario još veći poduhvat – došao je u Petrinju pješke čak iz Knina. Na ove nevjerojatne fizičke podvige raspisale su se novine, mediji su ga na trenutak lansirali u centar zbivanja, ali samo on u svojoj glavi zna što ga tjera na tako teške fizičke napore koje ne može ostvariti baš svako. Kako god da okreneš – moraš biti neka vrsta filmskog Slobodana s velikom voljom i motivom.
Branko Šubić je upravo proslavio svoj 57 rođendan. Neki dan sam ga vidio na terasi petinjskog kafića. Znam da nema mira u njegovoj glavi, znam da je smislio novu rutu hodanja do Petrinje, samo je pitanje odakle će krenuti u ljeto iduće godine. Znam da ću kad dođe vrijeme za to popiti s njim kavu gdje će mi reći što je naumio. Jer on je ipak na neki način dečko koji stvarno obećava. I sve što je obećao je i ostvario.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here