Daj povezi me bar jednom na Tomosu

Autor:Miroslav Šantek
U stražnjem dijelu moga dvorišta nalazi se jedan čili 48-godišnjak. Primjerak mopeda APN 4 napravljen u proizvodnim pogonima slovenske tvrtke Tomos je i dalje vrlo živ i spreman za vožnju. Sa svojom malom potrošnjom, nepoderivom mašinom i osjećajem ručnog i nožnog mijenjanja brzina ovaj motorić je uz retro izgled prava stvar.Mnogi današnji bikeri, ljudi u srednjim godinama života su danas vlasnici skupih i moćnih mašina, ali mnogi od njih su svoje prve “moto korake” započeli baš na legendarnim Tomosovim mopedima.
VESNA VRANDEČIĆ
Kad sam davnih godina čuo taj seksi glas pjevačice i tu energičnu svirku riječke skupine koja se nazvala XENIA i koja je snimila samo dva alubma u svojoj karijeri, nepovratno sam se zaljubio u Vesnu Vrandečić i njene ortake iz te sjajne skupine. Kad  nedjelja prođe – njihov prvi album u sebi sadrži i pjesmu Vjetar u kosi koja je sjajna asocijacija na vožnju motorom. Tko ne bi povezao Vesnu da osjeti bar jednom vjetar u kosi. Može i na Tomosu.

1. Sisački Tomos susret 2020
Za sve ljubitelje Tomos motora sjajna vijest. U Sisku se povodom proslave Dana grada u subotu 6. lipnja održava 1. Sisački Tomos susret 2020. Što to točno znači i kako to izgleda bi bilo najbolje da sami provjerite i pogledate uživo.
Program susreta:
Ø 10.00 – 11.00 Prijem i prijava učesnika, otvorenje izložbe Tomos mopeda
(Korzo – Ulica Stjepana i Antuna Radića)
Ø 11.30 – 13.00 Natjecanje u vožnji sporosti s Tomos mopedima
Ø 13.00 – 14.00 Posjeta Holandskoj kući s učesnicima susreta
Ø 14.00 – 15.00 Podjela zahvalnica učesnicima, završetak službenog dijela susreta

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here