I Topari dobivaju novi asfalt

Autor:Miroslav Šantek
Naoblačilo se iznad Petrinje.Poneka kap kiše padne i u trenu nestane na vrelini friškog asfalta koji se upravo postavlja u dijelu Gajeve ulice. Dugačka je to i stara ulica u kojoj žive Topari stanovnici ovog dijela Petrinje poznatog po nekadašnjem lončarstvu, a ime su dobili po njemačkoj riječi Topf što znači lonac .
Bojana Božiček je Toparka. Živi u ovoj ulici u kojoj kako veli nema puno praznih kuća i dosta duša ovdje obitava. Sretna je što se nakon četiri godine i na ovom dijelu završio projekt Aglomeracije i došlo je vrijeme da se postavi novi asfaltni sloj i zauvijek u ropotarnicu povijesti i sjećanje odbace sve rupe, jame, prašina i problemi koji su ih mučili svo ovo vrijeme. Danas ona i druge susjede kuhaju kave radnicima koji su zapeli da završe ovaj posao, tu široku ulicu gdje oko vrućeg asfalta skakuću sitna djeca.
Jutros smo s direktorom petrinjske Privrede pričali na gradilištu Reljkovićeve ulice, a nakon par sati sreli smo ga ovdje na Gajevog gdje nadgleda radove na asfaltiranju i kaže da je na ovih 200 metara dužine  širina asfaltnog sloja čak 7,2 metra, 1500 kvadrata je potrošeno i stavit će se dva sloja asfalta i sve će biti vrlo kvalitetno.Najavljuje skorašnje asfaltiranje velikog dijela Matanovićeve ulice na Slatini koja je dugačka kilometar i pol, a priremaju se i manje ulice na tom dijelu grada za asfaltiranje.Zatim idući tjedan ide drugi dio Reljkovićeve, pa za njom Mile Wood i tako dalje.
Kao i jutros i ovog popodneva je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović došao vidjeti radove, pozdravio se sa stanarima i zadovoljan je viđenim. Kaže da po gruboj procjeni sve ulice trebaju biti asfaltirane do 1. listopada i da zna da ljudi kad vide ove radove će odmah pitati a kad će njihova ulica doći na red, a radi se o 60 tisuća kvadrata.  Kaže uvijek je postojala prva i uvijek je postojala zadnja i još jednom zamolio građane da se još malo strpe jer radovi se bliže kraju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here