Umrla je najstarija Petrinjka

Autor:Miroslav Šantek
Ovog naboranog, promjenljivog dana, na početku lipnja, prije samog zamamnog mirisa lipa iz petrinskog parka koje će uskoro slatkastim mirisom najaviti ljeto, na onaj drugi svijet se preselila vjerojatno najstarija Petrinjka. Danas je umrla Josipa Mioković.
Još do prije nekoliko mjeseci, prije pojave ovog nesretnog koronavirusa, dok se još moglo slaviti i feštati, u Gajevoj ulici je održan događaj kakav se u pravilu nikad ne događa. Na zidu je velikim brojkama od balona ispisan broj 100. Ispod njega je za svečanim stolom i čestitarima koji su stalno ulazili kroz vrata donoseći poklone sjedila Josipa koju su iznenadili tim činom organiziranim samo u njenu čast. Njena unuka Ivona je inicirala tu proslavu okruglog, velikog rođendana kojeg samo rijetki dožive.
Danas je obitelj Mioković tužna. Josipa je imala sina Ivicu, poznatog petrinjskog novinara koji je s obitelji živio pod istim krovom s Josipom kojoj nije ništa u životu bilo teško raditi. Čak i u tim visokim, poznim godinama Josipa je bila vrlo pokretna i za svoje godine zdrava. Doživjela je velikih 100 i zauvijek otišla. Petrinja je izgubila još jednog svog starosjedioca. Ali to tako ide. Rodimo se i umremo.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here