Pokopana Josipa (Pepica) Mioković, r. Pavković: Groblje sv. Benedikta primilo Petrinjku sa 100 godina i 3,5 mjeseca

Novinar: Antun Petračić

Među Božje duše,  u uspomene svojih najbližih, na sjećanja Petrinjaca, otišla je Josipa (Pepica) Mioković, danas pokopana u najstarijem dijelu glavnog gradskog groblja sv. Benedikta.  U obitelji Pavković rođena je 22. veljače 1920. godine,  22. veljače ove 2020. uz veselu mlađariju svojih nasljednika, rodbine i  prijatelja, tamburaše i svečarsku tortu, proslavila je  stoljeće života.  Tri i pol mjeseca kasnije, u srijedu 3. lipnja preminula u snu, u svome krevetu obiteljske kuće  u Gajevoj ulici br. 98.

Od ovog popodneva vječno joj je mjesto među njenim Pavkovićima, u kojih  je bila najstarije dijete, a udala se za školskog kolegu Dragutina Miokovića ( umro 2004.) i umirovljena kao službenica-daktilograf  Općinskog suda u Petrinji.

Josipa (Pepica)  Mioković do prije dva dana bila je najstarija Petrinjka, sa 100 godina i 3,5 mjeseca  među najdugovječnijima u Sisačko moslavačkoj županiji, pa  i šire i dalje…

Zimus u veljači s proslave stoljeća njenog života napisali smo „ malo je muči kuk, ali čisto zbog operacije, koja je uspješno provedena, pokretna je, nije vezana za krevet, razumije sve što joj govorite, šiva, čak loži vatru… Dobri geni stare Petrinjke i dalje su vrlo moćni i drže je u životu. Pa neka živi još dugo“.

Sada posebno tuguju njeni najbliži, sin Ivica ( naš prijatelj i kolega po poslu Miki, novinar-veteran portala 53 i Petrinjskog radija), snaha Andrea, unučad Ivona, Matej i Andrej i druga brojna rodbina.

U ime ps portala izražavamo sućut, razumijemo bol, dijelimo osjećaje trajnog gubitka voljene, drage  osobe.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here