Stiže AIRVO 2

Autor:Miroslav Šantek
Dobra priča se upravo događa. U petrinjsku bolnicu na kraju grada – Odjel za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak u kojem  voditeljica odjela dr. Gordana Stjepanović sa svojim timom i osobljem bolnice već dugi niz godina pruža vrhunsku uslugu bolesnicima, stiže potpuno novi stroj, aparat AIRVO 2 koji je je u današnje doba vrhunska tehnologija u ovoj domeni a koji će uvelike pomoći pacijentima.
Radi se o jako važnom aparatu za sve respiratorne bolesnike koji je jedan od najnovijih na tržištu i najnovije dostignuće u respiratornoj patologiji bolesnika. „Primjenom ovog aparata mi možemo aplicirati vrlo visoke doze kisika direktno bolesniku u pluća, čak do 50l/min dok se na do sada konvencionalni način moglo do maksimalno 8 l/min.“ Objasnila je Stjepanović te istaknula kako će aparat pomoći da se izbjegne stavljanje pacijenta na aparat za mehaničko disanje, postići brzo poboljšanje, skratiti dužinu liječenja te na taj način i smanjiti troškove liječenja – kaže dr. Stjepanović.
U Malog gradskoj vijećnici gradonačelnik Dumbović u društvu Viktorije Kaleb i Ivane Kordić primio je dr. Gordanu Stjepanović.
Pri pokretanju nabavke ovog aparata dio sredstava osigurala je od nekih farmaceutskih tvrtki (20.000,00 kuna) a za ostatak od 13.581,24 izravno se zamolbom obratila petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću koji nije puno razmišljao već je odmah Grad Petrinja uplatio taj novac na kojemu se dr.Stjepanović zahvalila, baš kao i na dosadašnjoj pomoći koja je bila uvijek velika i obilna, pogotovo u ovo korona vrijeme. Grad Petrinja je bolnici donirao mnoge korisne stvari – od klima uređaja do zaštitne opreme.
Predaja simboličnog čeka
Dumbović je danas sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb i suradnicima ugostio dr. Stjepanović i simbolično joj uručio ček i rekao da će on i Grad Petrinja i dalje kad god što bude trebalo pomagati ovom odjelu u Petrinji, a dr. Stjepanović je najavila da će ekipa iz bolnice doći u Gradsku upravu i organizirati preventivnu akciju mjerenja funkcije pluća i saturacije plinova u krvi svim djelatnicima u Gradskoj upravi.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here