Čarobni zvuci Zrin fest-a i u Viduševcu

U subotu 6.lipnja u 20.00 sati, u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu, koncertom Ansambla Antiphonus nastavljena su događanja ovogodišnjeg Zrin fest-a, a koji se održava pod pokroviteljstvom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Okupljene je u  lijepo uređenoj crkvi na početku je pozdravila producentica Valentina Badanjak Pintarić zahvalivši se svima na potpori, a posebno domaćem župniku vlč. Nikoli Majcenu. Kratko je upoznala nazočne s poviješću viduševačke crkve naglasivši da se često čuje da se nalazimo na najljepšem brijegu na Banovini.
Pred dobre glazbe željnom publikom pristiglom iz Gline ali i šire okolice, u ugodnom interijeru viduševačke  crkve nastupili su članovi i članice Ansambla Antiphonus bogatim programom, a izvodili su djela Carissimia   i Bacha. Akustika crkvenog prostora i izvrsno muziciranje svih, ove su tople lipanjske večeri dočarali zaista poseban ugođaj na dobro posjećenom koncertu crkvi. Oduševljena publika nagradila je izvođače glasnim i dugotrajnim pljeskom.
Dok je svježa i mirisna  noć padala na glinsku dolinu, razilazila se polako svatko svojim putem radosna publika, spuštajući se niz Perlinski brijeg.  Dotaknuti svatko na svoj način čarolijom glazbe koju nemaju stanovnici ovog kraja priliku često uživo čuti,  pamtit će, vjerujem, ovu veličanstvenu večer. Jer, sad pa tko zna kad opet…
Raznolika događanja Zrin festa traju od 30.svibnja do 13. lipnja, a ove se godine održavaju u Zrinu, Gorama, Viduševcu, Topuskom i Hrvatskom Čuntiću.
Katica Gašljević Tomić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here