Radost u Koloniji: Grad Petrinja uspješno završio projekt izgradnje svlačionica i popratnog sadržaja

Autor:Miroslav Šantek
U PETRINJSKOM KVARTU KOLONIJA, tamo gdje je još prošle godine bila obična livada niknula je nova funkcionalna zgrada, objekt koji je razveselio tamošnje stanovnike, a pogotovo brojne male i velike nogometaše iz NK Češko selo pored čijeg su nogometnog igrališta izgrađena svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćno igralište i dječje igralište, a sve je to u sklopu projekta Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece u sklopu Intervencijskog plana Grada Petrinje pa tako ukupna vrijednost radova na svlačionicama iznosi 2.801.938,16 kuna. Izgradnja objekta završena je u siječnju 2020. i uporabna dozvola ishođena je 05.02.2020. godine. Izvodač radova bila je Skela banovina d.o.o. iz Petrinje, stručni nadzor je SO-RA ing d.o.o. Sisak, a projekt je izradila tvrtka Arhitektura Fajs d.o.o. iz Petrinje.
ČETVRTA GRADSKA ČETVRT (Češko selo, Kolonija, Slatina) je dobila dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu opravdava dobiveni status Grada-prijatelja djece. Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada je rekao prilikom otvorenja objekta:”Sama izgradnja tog objekta je u sklopu projekta Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece koji je dio Intervencijskog plana Grada Petrinje. Sama ukupna vrijednost investicije ovog objekta je 2,8 milijuna kuna. Samo izvođenje radova je trajalo od srpnja 2019.do siječnja ove godine, a uporabna dozvola je ishođena 5.veljače 2020.godine. Želio bih se prvo zahvaliti glavnom izvođaču Skeli Banovini, našem stručnom nadzoru Sora-ing, tvrtka iz Siska, i projektantskom nadzoru Arhitekturi Fajs iz Petrinje. Pogotovo se želim zahvaliti u svoje ime i u ime voditeljice projekta, pročelnice Vlaste Vuglec, građanima, posebice onima koji su u neposrednoj blizini objekta, pošto je sama izgradnja objekta trajala oko šest mjeseci. Dakle šest mjeseci konstantne buke strojeva, kamiona, radnika i slično, što su imali razumijevanja za to sve i nismo imali nikakvih problema u vezi toga”.
SVEČANU VRPCU JE PRESJEKAO petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i tako uz pjesmu i svirku tamburaša iz HKUD-a Mošćenica, “pustio” u novi život ovaj objekt koji je još jedan u nizu ostvarenih obećanja koje je dao građanima kad je stupio na vlast -„Nakon dugo vremena mislim da sve ono što smo proživjeli u zadnjih godinu i pol dana, da smo ustvari imali jako puno optimizma. Sama procedura oko Intervencijskog plana nije lagana. Zadovoljan sam, prezadovoljan sam što društvena, komunalna i gospodarstva infrastruktura idu naprijed. Pogotovo sam zadovoljan što Kolonija i Češko selo su kroz svoju prošlost i kroz svoju noviju povijest bili zapostavljeni i nisu je pojedine politike zadnjih 30 godina baš gledale na način da bi bilo što investirali. Sama investicija je nadgradnja standarda za našu djecu i potvrda onoga što smo kroz naše dječje vrtiće, i onoga što smo imali, bogati grad sa sportom. Petrinja je bila i ostala sa bogatim sportašima, sa ljudima koji su donijeli jako puno medalja iz cijeloga svijeta, ali imamo i druge pojedince koji su ostvarivali sjajne rezultate i promovirali Petrinju. Petrinja je s ovim započela jedan proces u kojem ćemo nastojati da napravimo bolji život u ovom dijelu grada – rekao je na samom otvorenju Dumbović i podijelio nogometne lopte i nove mreže za golove.
Podsjetimo, projekt ‘Unaprijeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece’ vrijedan je čak 40,2 milijuna kuna, od kojih je 34,2 milijuna iz EU fondova, a Petrinja će tako, osim upravo izgrađenih svlačionica, pomoćnog igrališta i igrališta u Češkom selu i igrališta na Slatini,dobiti i novi Dječji vrtić Češkom selu koji je pri samom kraju, a jako dobro traju radovi i na izgradnji krucijalnog objekta – sportske dvorane OŠ Mate Lovrak.
U svakom slučaju ovo je jako doba priča jer već dugo u Petinji nije izgrađen neki objekt od temelja do krova.

NAZIV PROJEKTA: UNAPRJEĐENJE INFRASTRUKTURE ZA PREDŠKOLSKI I ŠKOLSKI UZRAST DJECE (3RP2) KK.08.2.1.06.0005
KORISNIK: GRAD PETRINJA
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 40.548.110,38 HRK
IZNOS EU POTPORE: 34.297.700,07 HRK
SPONZORIRANI ČLANAK

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here