Dogovor je pao – proslava se sprema

Autor:Miroslav Šantek

KAD S CESTE PETRINJA – GLINA nakon uvertire od nekoliko oštrih zavoja ispred sela Gora skrenete ulijevo prema selu Strašnik očekuju vas kilometri praznog prostora i spektakularnog pogleda na udaljena banovinska sela, Petrovu goru što se u daljini  plavi, zelene šume, livade i polja kukuruza koja promiču uz cestu koja vodi u ovo veliko selo u kojem živi oko 260 duša u 66 kuća, a ima i nekoliko vikendaša. Nebeski zaštitnik ovog sela je sv. Vid kojeg žitelji slave 20. i 21 lipnja, a kako se taj dan bliži,odlučili su potražiti pomoć i pozvati gradske vlasti da dođu na razgovor s njima.

ISPRED ZGRADE SEOSKOG DOMA  okupili su se muškarci, a Dragan Stanić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Strašnik kaže da pripremaju program za Dan sela kada će biti održani polaganje vijenaca kod spomenika, sveta misa, nastup folklornih skupina, malonogometni turnir, te glazbeno-zabavni program u večernjim satima. Kaže da je Dumbović puno napravio za ovo selo u kojem je ostala još jedna neasfaltirana ulica dužine 800 metara, želja im je dječje igralište i Etno kuća.

A TAJ SPOMINJANI DUMBOVIĆ je doista poznat po tome što će uvijek doći na bilo koje mjesto grada i naselja kad ga pozovu, pa je tako došao i u Strašnik sa svojim suradnicima, saslušao njihove zamolbe koje je njegov tim popisao i obećao da će Grad pomoći pri obilježavanju proslave sv. Vida., a kaže da zna probleme Strašnika – od devastirane škole koju treba srušiti, izgradnje dječjeg igrališta, proširenja županijske cesta kroz naselje koju je Grad spreman sufinanirati, pa do tih 800 metara neasfaltirane ceste koja će biti predmet pregovora za EU u financijskom razdoblju 2021.-2027. Dumbović je donio i poklone – majice s ozankama Strašnika i sv.Vida, a nadaleko poznata gostoljubljivost Strašničana se i ovog puta pokazala na djelu. Na stolu su osvanule kobasice od banijske šare svinje i vepra, špek, a i tanjur friškog domaćeg sira.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here