Uhvaćeni na djelu

Autor: Marjan Gašljević
Vjerujem da priče o dobrim stvarima ne bi trebale biti dosadne stoga Vam nudim dijelić atmosfere s Zibela. I dok zadnji zraci sunca na zalasku osvjetljavaju vrhove drvoreda jablanova koji oivičuju dio zibelskog sportskog kompleksa na prostoru je još uvijek itekako živo. Današnji prelijep dan iskoristili su zbilja mnogi dolaskom na ovo lijepo mjesto posvetivši se mnogobrojnim aktivnostima. U roštilj parku još uvijek se dimi na svim roštiljima a mjesta za sjesti na klupama jednostavno nema stoga su mnogi prostrli svoje dekice uokolo na travi uživajući u blagodati dana, zelenila i svježeg zraka.
Odlučio sam „zaviriti“ u Nanbales kućicu na drvetu koja je izvana poprimili svoj konačni izgled. I, zamislite, popevši se uz stepanice tu sam na djelu zatekao desetak članova Udruge Zibel koji i unutrašnjosti kućice daju finalni izgled. Svako malo uz stepenice se uspne i pokoji najmlađi član kluba Nanbales tek toliko da bi provjerio radi li se što i kako izgleda pogled s „terase“ kućice.
Danas su vrijedni članovi Udruge posvetili cijeli dan što uređenju kućice što uređenju okoliša. Dotjerali su igralište za odbojku na pijesku za skorašnji odbojkaški turnir. Naravno, kao Udruga koja je posvećena najviše obitelji svi su došli na svoje od različitih sportskih igra, vožnje čamcima i kajacima po kupi a hrabriji su se i „zabrčkali“ u, kažu, danas nešto svježijoj Kupi. Kao i uvijek nitko nije ostao ni gladan ni žedan.
Malo sam zasjeo dok su si zibelaši uzeli trenutak odmora i dogovora. Planira se i tobogan s kućicom do vode. Zanimljiva ideja čije bi ostvarenje sigurno razveselilo najmlađe. Jedan od problema za ovo rješenje je situacija kada Kupa poprimi ljetni vodostaj tada je taj dio apsolutni plićak čak i ponestane vode.
O dobrim idejama nije dobro javno razgovarati u predizborno vrijeme jer bi mogle postati dio, često, i neumjerenih obećanja političara a politici među zibelašima zbiljski nema mjesta što su i dokazali kroz protekle godine svog postojanja i djelovanja usprkos podazrivim pogledima iz različitih političkih bara. Naime, neposredno niže samog kupališta mala je pjeskovita kaskada koja je zamjetna samo u niskom vodostaju i dio toka rijeke skreće pod lijevu obalu. Na ideji, recimo, umjetne kaskade na Korani u Karlovcu dobijeno je prelijepo kupalište dovoljne dubine i mirnog toka. Fiksiranjem i podizanjem ove kupske kaskadice dobila bi se prihvatljiva dubina do, recimo, Spuštine, usporio tok a kupalište bi dobilo i plivačke predispozicije. Na koncu ideju je pokupio i neki poduzetnik na Cetini ali iz sasvim drugih pobuda što je i pouka da se ovoj kupskoj ideji treba pristupiti nešto drugačije i s, u ovom slučaju, neizbježnom politikom.
Ne vjerujete u opisana događanja na Zibelu?
Svratite na Zibel, gacajte po beskonačnom pijeskovitom plićaku, zaigrajte odbojku, nogomet, košarku, badminton. Bacite boće. Prostrite dekicu na beskonačnoj, urednoj travi u hladu ili suncu i biti će te kao doma među stotinama drugih. A da bi „ušapili“ svoje mjesto za stolom uz roštilj u roštilj parku, e za to morate ustati rano. Vrlo rano i zauzeti mjesto. A, pouzdano znam, šank do sada nikada nije presušio.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here