Stigao VW Crafter s pogonom na sva 4 kotača: moćno vozilo ulazi u vozni park hitne pomoći SMŽ

Autor:Miroslav Šantek
Potpuno novo vozilo opremljeno s potrebnim stvarima za nesmetan, siguran i brz rad djelatnika hitne pomoći, svježe obojano i s pogonom na sva četiri kotača spremno je za rad i odlazak po pacijente u udaljenim i nepristupačnim dijelovima bez obzira na vremenske prilike – parkiralo se danas ispred ulaza u zgradu općine Dvor. To je VW Crafter vrijedan čak 543.750 kuna.
Načelnik općine Dvor Nikola Arbutina je danas vrlo sretan čovjek. Njegov gradić i cijeli ovaj kraj koji ima 505 kvadratnih kilometara s 64 naselja i nekih 5500 stanovnika od kojih mnogi žive na dosta nepristupačnim mjestima pa su tako odlučili nabaviti vozilo hitne pomoći i predati ga u sustav Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije čijih je 317.000 tisuća kuna dala Vlada Republike Srbije, a općina Dvor je iz svojih sredstava osigurala 223.750 kuna,  dok je tehničku pomoć u realizaciji kupnje vozila dalo Srpsko narodno vijeće na čelu s njihovim predsjednikom i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem.  Građani Dvora i okolice sada imaju sigurnost kao i drugi dijelovi županije.
Ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije dr. Tomislav Fabijanić  se zahvalio na ovom prekrasnom poklonu koji će im puno pomoći na ovdašnjem terenu gdje u zimskim uvjetima treba baš ovakvo moćno vozilo koje može savladati sve zadatke. Kaže da nikada nije doživio a ni čuo od svojih kolega ravnatelja iz drugih županija da je netko na ovakav način kupio i poklonio vozilo na čemu je beskrajno zahvalan.Novo vozilo bit će 47 u voznom parku, a 18 po operativnosti koje će koristiti T1 i T2 timovi na terenu.
Pomogli smo prilikom nabave vozila, ali većinu posla je odradio načelnik općine Dvor. Pomalo smo i ljubomorni jer nema puno ovakvih vozila ni u Zagrebu – kaže Milorad Pupovac. Najvažnije je da ovdašnji ljudi dobiju kvalitetne uvjete za pristup hitne pomoći do njihovih udaljenih domova.Ovo neće biti zadnja donacija i pomoć ovom kraju. I dalje ćemo se truditi pomagati građanima pa će tako vrlo brzo stići i nova vozila koja će biti upotrebljena za prijevoz stanovništva do liječnika, trgovine, administracije.. Srpsko narodno vijeće će ovog tjedna za tu svrhu staviti na rapolaganje prvo vozilo, a uskoro će doći i druga vozila po programu kojeg realiziramo s Minstarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovo je velika stvar, a ljudima treba olakšati život i ima još  puno posla da se zaustavi iseljavanje i popravi kvaliteta života. To nam je posao – kaže Pupovac.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here