Gradi se u Petrinji:upravo niče novo dječje i sportsko igralište

Autor:Miroslav Šantek
U dijelu petrinjske Vatrogasne ulice (gdje su nekad bile socijalne barake) u tijeku je izgradnja dječjeg i sportskog igrališta koje će uvelike unaprijediti kvalitetu životu građana ovog dijela grada. Planirano je uređenje dječjeg i polivalentnog sportskog igrališta; dječje igralište se planira smjestiti u zapadnom dijelu parcele, a sportsko u istočnom. Dječje igralište je koncipirano za mogućnost igranja mlađe (1-6 godina) i starije djece (7-14 godina): dječje sprave za razvijanje motoričkih sposobnosti, oslobođenje od strahova od visine, klaustrofobije te učenje kontroliranja svog tijela. Sportsko igralište će biti izvedeno za mali nogomet (rukomet) dimenzija 40×20, te košarkaško igralište.
Sa svojim suradnicima je gradilište danas obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji kaže da je ovo investicija vrijedna oko milijun i pol kuna i bit će završena za dvadesetak dana. Sve će to razveseliti ovdašnje klince i njihove roditelje, a i ovaj čin potvrđuje činjenicu da je Petrinja jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Preko krovova u blizini se vide velike građevinske dizalice na gradilištu ključne sportske građevine svih vremena u Petrinji – velike sportske dvorane koja također napreduje po planu i koja će biti točka na i ove sjajne sporstko graditeljske priče.
Željko Marjanović direktor Cesta Sisak je dodao da njihovo poduzeće ima 150 zaposlenih i u ovo vrijeme korona krize dobrim dijelom žive i dobivaju plaće upravo s petrinjskih gradilišta koja nikad.čak ni u to vrijeme lockdowna nisu stala s građenjem i korištenjem njihovog asfalta iz petrinjske asfaltne baze.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here