Počele probe Pjevačkog zbora Lira: Ponedjeljkom u 18 sati u Domu za starije i nemoćne osobe

Autor: Antun Petračić
Za Valentinovo ove zime, taman pred uvođenje rigoroznih epidemioloških mjera protiv nadirajućeg zla Covida-19, zadnji nastup održale su članice Pjevačkog zbora Lira. Tada su pjevale  u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji, inače stalnom mjestu održavanja proba i vrlo čestoj sceni  u dvorani ove ustanove.  Ušle su opet  nakon više od četiri mjeseca i održale prvi postkoronavirusni sastanak.
– Dođite  u 18 sati, željele bi da javimo Petrinji  o našem povratku u kulturni život Grada- na dugo čekanu i priželjkivanu  probu pozvala nas je predsjednica Lire Katica Kušan. Na čelo ovog zbora izabrana je koncem siječnja ove g dine, nakon izlaska iz društva dugogodišnje predsjednice Ivančice  Malović.
Na ponovno okupljanje odazvale su se vjerne i stalne članice, pozdravila ih je predsjednica K. Kušan, a željama za zdravlje, pa glede toga i novim aktivnostima, pridružila se voditeljica-dirigentica, ujedno i nova dopredsjednica, Luana Komlinović.
-Mi njegujemo starogradske petrinjske pjesme, nezaboravne evergrine i vječne melodije, a takav repertoar i sadržaj  zadržavamo i nadalje. Za sada još nemamo utvrđen ni poznat prvi novi javni nastup, ali ćemo se svejedno jednom tjedno uvježbavati, kao da će biti  sutra- kaže L. Komlinović.
 Ponedjeljak u 18 sati stalni je termin proba Lire, a tada u svoje redove primaju nove članice, pa preko PS portala opet ponavljaju stalno otvoren poziv  Petrinjkama zainteresiranih za prepoznatljivu domaću pjesmu i  pučku glazbenu kulturu.
-Dođite, pristupite, čekamo vas- kaže predsjednica Lire Katica Kušan.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here