Kupa je raširila ruke i zove vas na još jedno kupalište – ono u Mošćenici

Novinar:Miroslav Šantek

Između najljepšeg kupališta na ovom dijelu Kupe – petrinjskog i čuvenog Zibela sisačkog, smjestio se fini komad raja na zemlji  – mošćeničko kupalište koje je ponovno u funkciji i zove vas da ga posjetite.

Povjerenik Mjesnog odbora Mošćenica Darko Lipovac bio je jedini govornik na otvorenju kupališta – a poslije toga nastupilo je veselje i ples.

Otvoreno je uz pjesmu i ples. U organizaciji Grada Petrinje, Mjesnog odbora i Udruge Kupa A.M.J. Mošćenica  nova kupališna sezona krenula je uz svirku i pjesmu tamburaša HKUD-a „Mošćenica“ i glazbene skupina „Viking“, a svakako valja spomenuti i grah za prste polizati koji se dijelio posjetiteljima.

Darinko Dumbović sa svojom ekipom je također bio na otvorenju kupališta. I on sam je Mošćeničan i jako dobro pozna ovaj teren i vrijednost ovog kupališta

Za održavanje kupališta tu je uvijek spreman, dosovce od 0-24 “Dudek”, Damir Kucek, predsjednik Udruge Kupa A.M.J. Mošćenica koji kaže kako od 18. srpnja slijedi 9. Kupa Open Air festival elektronske glazbe te ovom prilikom poziva sve mlade da ga posjete, a povjerenik Mjesnog odbora Mošćenica Darko Lipovac je izišao za mikrofon i okupljenima u kratkom govoru objasnio što se sve učinilo na ovom mjestu: postavljene su nove klupe, most, rasjvjetu, a očekuje se i dolazak asfalta do kupališta s čime bi se zaokružila ova vrlo atraktivna turistička priča iza koje stoji velika pomoć Grada Petrinje, njegovog komunalnog poduzeća, a i samog gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je sa svojim timom došao na otvorenje i dao punu podršku ovom mjestu i rekao da sve ovo treba ponuditi svim građanima, posjetiteljima, a prvenstveno lokalnoj djeci koja žive uz ovu vodenu ljepoticu Kupu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here