Strašnik je spreman za proslavu

Autor:Miroslav Šantek
Dosadna i duga kiša nije spriječila Strašničane da se pripreme za proslavu Dana njihovog sela koji je započeo danas nogometnim turnirom, a nastavlja se sutra sa središnjom proslavom u čast njihovog nebeskog zaštitnika sv. Vida, kad inače u ovo dosta dugačko i dobro naseljeno selo u sastavu Grada Petrinje  dođe puno ljudi.
Postavljeni su natkriveni stolovi i klupe za sjediti, ispeklo se meso, veliki ringišpil je spreman, a jutros je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima došao u posjetu ovom selu za kojeg kaže da dolazi u svoje mjesto jer ga za Strašnik vežu mnoge uspomene i stvari koje je prijašnjih godina odradio i ugradio u njega (voda, struja, ceste). Kaže da će i dalje pomagati Strašniku, pohvalio je ovdašnjo Vijeće mjesnog odbora i pozvao sve građane da dođu u Strašnik i osjete gostoljubljivost ovdašnjih ljudi.
Jela i pića u Strašniku ne nedostaje. Sve je spremno za proslavu Dana sela
Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima došao je jutros u Strašnik.
Iako je kiša natopila selo, ipak se nekoliko ekipa odazvalo na poziv na nogometni turnir u Strašniku
Josip Pejaković je jedan od mladih Strašničana koji su vrlo aktivni u zadnje vrijeme u selu.Organizirali su nogmetni turnir, a raduje ga i činjenica da u Strašniku još uvijek ima djece i mladih ljudi koji su budućnost sela
Mokra trava nije spriječila dečke da se dobro istrče i zaigraju nogomet

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here