Zelena linija – nema predaje

Autor:Miroslav Šantek
PETRINJSKA KOČIJA ZDRAVLJA je potpuno nakrcana proizvodima proizvedenim s polja i ruku lokalnih malih OPG-ovaca izložena na natkrivenom prostoru ulaza u Gradsku tržnicu. Napunile su je ruke djelatnika petrinjske Zelene kuće, mjesta gdje se može kupiti ova prirodna hrana i proizvodi: od meda, rakije, sokova, vina, mesa, kestena, krumpira…a poslužila je za prezentaciju Udruge Zelena linija koja se predstavila građanima.
Proizvodi lokalnih OPG-ovaca
ODVJETNICA PO ZANIMANJU, Snježana Drvodelić je predsjednica ove udruge koja je široj javnosti postala poznata po borbi protiv izgradnje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori pored Dvora. I ovog puta ona ponavlja da njihova borba nije stala – malo ju je usporio koronavirus, ali najavljuje nove akcije udruge: tribine te angažiranje geologa i seizmologa koji će raditi usporedne studije sa studijama koje će provoditi Fond te potpisivanje peticije protiv odlagališta na razini županije.Potporu daju petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću –  jedinom političaru koji je nedvojbeno iskazao da je protiv odlagališta nuklearnog otpada u Čerkeozovcu naTrgovskoj gori i koji je dao svu infrastrukturnu pomoć udruzi Zelena linija u vrijeme kad je bila u osnivanju – kaže Drvodelić.
Snježana Drvodelić, predsjednica Udruge Zelena linija, gradonačelnik Darinko Dumbović i direktorica Poslovnih zona Petrinja Jasmina Robinić
I DUMBOVIĆ SE POJAVIO pored kočije pune zdrave hrane i građanima dijelio majice s natpisom “Zelena milja” i obećao da ako prođe na parlamantarnim izborima i ponovno uđe u Sabor RH i dalje pokušavati spriječiti izgradnju nuklearnog odlagališta, a potporu i obećanje u tom naumu ima od predstavnika Restart koalicije s kojima izlazi na izbore na zajedničkoj listi. Budućnost cijele županije, a pogotovo ovog kraja leži u turizmu i kestenu, a ne u nuklearnom otpadu – kaže Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here