Ruševine hotela na Pigiku su svijetlile u noći od plamena baklji – možda se sve ponovi

Autor:Miroslav Šantek
Na petrrinjskom Pigiku nalazi se ruševine nekadađnjeg hotela “Gavrilović”, uništene i opljačkane u ratnim zbivanjima.Ovo horor mjesto je prošle godine oživjelo i zasvijetlilo u plamu navijačkih baklji koje su u mrkloj noći upalili predstavnici sisačko-petrinjskih BBB-a s kojim su proslavili završetak petrinjskog dijela turnira „Trofej Dinamo” koji se odigravao u obližnjoj sportkoj dvorani.BBB-i su kroz prodaju majica i sličnih rekvizita za pomoć maloj Siščanki Luciji Antolčić koja boluje od od teškog oblika skleroze kralješnice uspjeli prikupiti oko 10 tisuća kuna.
Ponukani sjajnom suradnjom i prijateljstvom koje ih veže za Petrinju direktor futsal Dinama Matija Đulvat i predstavnik BBB Niko Rukavina iz Zagreba sastali su se s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem kako bi mu predstavili planove odigravanja turnira „Trofej Dinamo“ koji bi se za obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluja igrao u Petrinji.
Sastanku su još prisustvovali Josip Gorup i Danijel Matković maonogometaši iz Petrinje te pročelnica za financije i proračun Grada Petrinje Ivana Kordić.
Ovaj popularni turnir svake godine plijeni ogromnu pozornost javnosti, a prema riječima gradonačelnika Dumbovića Petrinja će i ove godine ugostiti momčadi i pružiti domaćinstvo kakvo se očekuje.
Gosti iz Zagreba su darivali gradonačelnika i zahvalili na suradnji, a daljnje pripreme idu planiranim tempom.
Podsjećamo na lokacije gdje se u 2019. godini igrao turnir: Zagreb, Bjelovar, Kutina, Petrinja i Slavonski Brod.
Na završnici Trofeja Dinamo natječe se više od 800 igrača iz više od 100 ekipa u muškoj, ženskoj i veteranskoj kategoriji –to je publika koja igra, prati i priča o nogometu na dnevnoj bazi, a mjesto održavanja je na zagrebačkoj Šalati.
Prošle godine na Turniru su sudjelovali: Petrinja, Črnomerec (Zagreb), Bjelovar, Kutina, Knežija (Zagreb), Slavonski Brod, Dugave i Šalata.
U dane Lovrenčeva kada slavimo ponosne i značajne datume petrinjske povijesti, Dan oslobođenja grada, ali i obljetnicu Oluje i ove godine ljubitelji malog nogometa uživat će u sjajnim sportskim aktivnostima Petrinjaca i gostiju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here