Nastavlja se projekt “Zaželi”

U Maloj vijećnici Gradske uprave gradonačelnik Darinko Dumbović danas je održao prijam za Udrugu Naš život, Udrugu za pomoć starijim osobama i Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koje nastavljaju sa projektom Zaželi, a sva tri projekta su u ukupnoj vrijednosti od 6,1 milijun kuna. Partneri na projektu su Grad Petrinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje, ispostava Sisak, te Centar za socijalnu skrb Petrinja.
Gradonačelnik Darinko Dumbović ovim putem je izrazio zadovoljstvo radom ovih udruga.
„Sve ono što radite je stvarno korist Petrinje, ciljanih skupina koje su ponekad ostale, možemo reći, zapuštene u društvu i kada vidim ovaj projekt Zaželi, on je izuzetno važan za nadgradnju života, a posebno standarda. Takvih udruga mogu reći da je malo. Sve udruge, ali baš sve udruge koje znaju aplicirati, koje se znaju uhvatiti u koštac sa projektima EU, sa određenim standardima koje EU traži kako bi udruge trebale funkcionirati, a ne da svakodnevno otvaraju vrata Gradske uprave i da čekaju da im netko nešto drugi napravi. To je za svaku pohvalu. Želim vam da u budućnosti još više radite i da vam Grad ostane na dispoziciji“, rekao je Dumbović.
Rada Vlak, predsjednica Udruge Naš život je istaknula kako su novi Ugovor za nastavak projekta Zaželi potpisali 19. lipnja. te je nastavila:
„Prvi projekt kojeg smo potpisali završio je 30. lipnja. koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda za financijsko razdoblje 2014./2020. Tu smo imali 29 zaposlenih ljudi, u ovom Ugovoru koji je u vrijednosti 2,4 milijuna kuna bit će zaposleno 30 ljudi, od toga 27 gerontodomaćica koje će skrbiti za 162 korisnika. To je naša ciljna skupina, to su starije i nemoćne osobe gdje na području Petrinje, naročito u ruralnom području pružamo pomoć u kući starijim osobama. Provest ćemo i edukaciju za 10 naših djelatnica koje će pri Centru za šljivu i kesten završiti tečaj za pomoćnog kuhara. Projekt će trajati oko 18 mjeseci i financira se u 100% iznosu.
Uspjeli smo ostvariti taj nekakav kontinuitet, obzirom su žene 30. travnja otišle na burzu, imale su naknadu sa burze tako da se sada brzo vraćaju na posao i one su izuzetno zadovoljne, a pogotovo naši korisnici. Ovi jesu projekti za žene koje su maksimalnog srednjeg stručnog obrazovanja, teško izlaze na tržište rada i za njih je to velika stvar. Velikom broju njih nedostaje nekoliko godina do mirovine, tako da su izuzetno zadovoljni, a posebice naši korisnici“, rekla je Vlak koja se zahvalila Gradu Petrinji na prihvaćenom partnerstvu te vjeruje kako će uspješno provesti i ovaj projekt.
Prvi put projekt „Zaželi“ provodit će i Udruga pomoć starijim osobama, rekla je Goranka Vujić.
„U ovaj projekt smo ušli tako da bi smanjili nezaposlenost žena u ovoj kritičnoj dobi koji su već duže na Zavodu za zapošljavanje i čekaju par godina da imaju neke uvjete za mirovinu, teško su zapošljive i dugo su na burzi rada. Ovaj naš projekt vrijedan je 1,3 milijuna kuna. Mislimo da će nam Udruge Naš život i Udruga osoba s invaliditetom dosta pomoći jer prvi nam je ovo projekt europskog značaja. Zaposlit ćemo 15 žena, koordinatora i voditelja, dakle 17 ljudi će biti zaposleno na ovom projektu“, rekla je Vujić.
petrinja.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here