Asfalt gori:Covide odjebi

Autor:Miroslav Šantek
SUSED EVO KAVICE – reče mi plavokosa konobarica s platnenom maskom na licu stavljajući finu prozirnu šalicu kave s mlijekom za moj stol. Za Zagreb grad i nije puno, na računu piše 10 kuna. Sjedim u paklenoj vrućini na terasi kafića u zagrebačkoj Mamutici, jednoj od većih stambenih zgrada u Europi. Čini se da su ovom kvartovskom kafiću svi susjedi, pa sam tako i ja postao jedan od njih. Mamutovac. Oko mene ljudi raspravljaju o godišnjem odmoru i nekim dalekim plažama, a sa zvučnika Goran Bare pjeva da je crnog đavla ugrizo za muda. Nakon dugo vremena diže se strašna vrućina od koje asfalt gori.
TEŠKO JE SINOĆ BILO SPAVATI uz Jarun, veli mi kolega novinar koji živi na tom naselju uz jezero. Nema daška vjetra, krovovi nebodera isijavaju, a sa bezbroj staklenih prozora odbljesak udara u oči. Djevojke u ljetnim haljinama koje mnogi od nas vole marširaju gradskim ulicama, a pronađe se i zanimljiv prizor: čovjek gol do pasa potpuno cool prelazi usijani asfalt. Onako polako u ovo vruće subotnje jutro.
COVIDE ODJEBI već jednom – pored novozagrebačke tržnice poredali su se štandovi političkih stranaka i njihovih kandidata koji se natječu za saborske mandate za desetak dana. Mnogi od njih puštaju glasnu muziku iz pokretnih kamiončića i automobila, a jedan stariji hipik, zanimljiv lik sa svojim psom se naslonio na zid pekare i u debelom hladu pijucka pivo i u jednom trenutku je na njihovu podlogu glasno zapjevao:Covide odjebiiiiiiii… Ovdašnji gradonačelnik svojim hrapavim glasom daje zanimljive izjave o ljubljenju u noćnim klubovima i kako će čim završe izbori budući stožeri pooštriti mjere. Čisto ludilo leti na ovom vrućem zraku. Čini mi se da sam i ja crnog đavla ugrizo za muda. Tu iza prvog nebodera.
I

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here