Osnovali sportski klub pa ga nazvali po svinji

Autor:Miroslav Šantek
SJEĆATE LI SE IGRE GRANIČAR? Igra iz djetinjstva, ponekad zvana i “Između dvije vatre”- mada je malo različitih pravila, ali postoji puno varijanti ove igre u kojima svaka uključuje izbjegavanje lopte s kojom igrači suprotnog tima gađaju igrače trenutnog tima. Cilj igre je da svaka ekipa rukom bačenu loptu neobranjivo pogađa igrače suparničke ekipe u njihovom polju, a da izbjegnu iste namjere suparničke ekipe. Postoji i engleska/američka varijacija graničara zvana “Dodgeball” koja ima elemente graničara, ali je u praksi totalno različita igra. Taj američki stil je došao čak do Petrinje gdje je skupina mladića osnovala sportski klub i nazvala ga vrlo zanimljivim imenom DK Banijske šare.
A TA BANIJSKA ŠARA je legendarna svinja s ovih naših prostora koja je do prije nekoliko godina skoro potpuno nestala s lica zemlje dok ju nije spasila ekipa entuzijasta i održala tu vrstu. Banijska šara je polako postala petrinjski brend, a ovi mladići su izborom ovog imena htjeli i da se njeno ime pročuje među širim krugom ljudi.U Hrvatskoj trenutno ima 6 dodgeball klubova. Dodgeball igra šest igrača na terenu veličine 17x8m, igrači se izbacuju pogodkom u njih ili hvatanjem njihovih pokušaja i pobjednik je onaj tko izbaci sve protivničke igrače, tada osvaja dva boda za taj set, slično kao i u tenisu, nakon toga se igra novi set i tako dva poluvremena po 15 minuta, poeni se zbrajaju i tako dobivamo pobjednika. Igra se sa pet lopti u terenu – ovi Petrinjci treniraju u sportskoj dvorani škole u Jabukovcu.
UPRAVO SU NAPRAVILI NOVE DRESOVE, pa su tako jedan poklonili i gradonačelniku Dumboviću koji im je sa svojim suradnicima puno pomogao pri djelovanju kluba i koji jako dobro zna što sama Banijska šara i svaki oblik promocije njenog imena znači za Petrinju. Zahvalio je na poklonjenom dresu s brojem 10, a kojeg su donijeli Draženko Pranjić, predsjednik dodgeball kluba Banijske šare iz Petrinje i Alen Kadić, tajnik kluba.Ovi dečki su napomenuli i jednu strogo čuvanu tajnu koja kad se ostvari bit će veliki boom nadaleko.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here