“Petrinjska zrcala”su završena: Novo mjesto za fotografiranje Petrinjaca i njihovih gostiju je uz pjesmu službeno otvoreno

Autor:Miroslav Šantek

KAD BI OVE RUŽE MALE-za bol srca moga znale… stihovi su starogradske pjesme poznate svakome, a koje su otpjevali članovi udruge umirovljenika iz Popovače pod ravnanjem Jasminke Draganić u petrinjskom parku ispred oslikane trafostanice muralima – novog, idealnog mjesta za fotografiranje i pravljenje digitalnih uspomena. I domaćih ljudi i njihovih gostiju. Službeno nazvan projekt “Petrinjska zrcala” na sva četiri zida ima oslikane petrinjske motive a koje su oslikali umjetnici iz udruge Moslavački štrk.

OVA PRIČA JE VEĆ POZNATA PETRINJCIMA iz prethonih tekstova PS portala koji je detaljno izvještavao sa svih etapa oslikavanja zidova trafostanice, a došao je i red da se službeno otvori. Ponosna predsjednica udruge Moslavački Štrk, Marija Pukec Žigić podsjeća da su umjetnici sedam dana oslikavali ove zidove :Petrinjčicu, zastavu Petrinje, stucku koja je suvenir i obilježje Petrinje,Na bočnoj strani do crkve stavili smo malo duhovnosti i svjetovnog pa smo zato odabrali petrinjska krila anđela zato što su plavo-zelena, Kupa, zelenilo i priroda koja je okružuje i jedno licitarsko srce s jednom lijepom porukom. Prema parku je jedan mural u obliku konja koji je jedna plemenita i snažna životinja i to me je ponukalo zapravo zašto sam odabrala tu temu baš zbog Petrinje,” rekla je Žigić.

GODINU DANA SMO TRAŽILI DOZVOLU OD HEP-a, kaže gradonačelnik Darinko Dumbović koji je prezadovoljan viđenim i novom lijepom stvari u još ljepšem parku. Zahvalio je umjetnicima i pozvao građane da uživaju u ovom lijepim muralima i da ih svi zajedno sačuvamo od mogućih napada vandala, a najavio je i postavljanje kamera na ovo mjesto koje su sudeći po ogromnom broju objava na facebooku građani jako zavoljeli. Ovo neka bude početak jedne prekrasne priče i više detalje da usmjerimo uređenju grada i svakog kuta koje bi na kraju trebao biti lice i ogledalo, zaključio je Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here