Za desetak dana čak dva igrališta će biti gotova i data na korištenje Petrinjcima

Autor:Miroslav Šantek
SUNCE PIČI, neko roštilja, neko se sklonio u debeli hlad i spava, neko je na terasi kafića, ali ima i onih koji na ovoj vrućini rade. Asfalt isijava, vrućina ubija, a djelatnici na komadu zemlje pored petrinjske Vatrogasne ulice uporno grade dva igrališta – dječje  i sportsko koje će za desetak dana biti potpuno spremno i završeno.
MALO JE OSTALO posla da se još učini. Onaj najveći je napravljen: 1200 kvadrata dječjeg igrališta je obrađeno na kojima se nalazi osam sprava za igru, 19 klupa, osam koševa za smeće, nasipaju se staze, a postavljena su i 72 kvadrata antitraumazske podloge za potpunu sigurnost djece prilikom igre i mogućeg pada.Odmah pored dječjeg je sportsko igrališteveličine 1100 kvadrata koje će biti potpuno ograđeno, bravarski poslovi se privode kraju i još treba napraviti signalizaciju. Te podatke ispod pakleno vrućeg neba nam je iznio koordinator radova koje izvodi Skela Banovina – Stefan Demić.
MILIJUN I POL KUNA gradskog novca s PDV-om košta ova gradnja u 3. gradskoj četvrti i zbog problema s rješavanjem imovinskih odnosa s državom nije se stiglo ubaciti ju u europske projekte, ali posao je skoro pri kraju. Sa svojim timom ga je danas obišao i gradonačelnik Dumbović koji kaže da je ovo jako dobra priča za ovaj dio grada koja će biti zaokružena s izgradnjom velike sportske dvorane pored obližnje škole. Ovdje ima jako puno djece i ovo radimo za njih jer je Petrinja grad prijatelj djece. Gradimo i gradit ćemo i dalje – poručuje Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here