Vraća li se 1986? NK Mladost ima priliku ući u Drugu hrvatsku nogometnu ligu

Autor:Miroslav Šantek
U KASNO POSLIJEPODNE, na zelenom travnjaku stadiona NK Mladost pored Petrinjčice vrlo je živo. Čuju se bezbrojni udarci po lopti igrača u zelenim dresovima i povici njihovog trenera Zorana Buinca koji vodi trening i cijedi litre znoja iz njegovog tima. Dečki se pripremaju na stadionu koji je u posljednje vrijeme pod novom upravom i podrškom grada i gradonačelnika Dumbovića drastično promijenio izgled i poboljšao se u svakom pogledu. Sama ta činjenica uz dobru igru Petrinjaca je dovela do toga da je Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza odobrila NK Mladost našem licencu za Drugu ligu. Time je napravljen novi korak prema kvalifikacijama za Drugu HNL, a žestoki okršaji za “upad” u ovo društvo veće kvalitete i ranga je pred zelenima.
Dok čekaju klince koji treniraju u školi nogometa,njihove majke krate vrijeme u novom ugostiteljskom objektu u sklopu stadiona NK Mladost
DANAŠNJI IGRAČI NK MLADOST se ne mogu sjećati prijeratne atmosfere na ovom mjestu. Kad bi dolazili klubovi velike četvorke bivše države na tisuće gledatelja bi okupiralo stadion i okolni prostor. 1986 je došlo do prave euforije u Petrinji kad je Mladost nakon kvalifikacija u finalnoj utamici pobijedila NK Zagreb i učla u Drugu saveznu ligu Jugoslavije koja nije baš puno po kvaliteti zaostajala od prve. Bili su todani ponosa i slave, a danas u ovoj nesretnoj covid godini zeleni imaju priliku ući u Drugu hrvatsku nogometnu ligu. Sreću im je došao zaželjeti i gradonačelnik Dumbović koji je podsjetio da je Petrinja grad sporta i da zeleni u toj priči imaju vrlo važnu ulogu. Stadion je sređen, a nedavno je sagrađen još jedan kapitalan sportski objekt – pomoćno igralište s umjetnim travnjakom kojeg obilato koriste djeca iz nogometne škole NK Mladost. Sretno zeleni!
Fotografija za uspomenu: prije kvalifikacijskih utakmica koji zelene mogu odvesti u Drugu hrvatsku nogometnu ligu

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here