Iznenađujuće lijep prostor:Dječji vrtić Češko selo

Autor:Miroslav Šantek
JAKO LIJEPO NAPRAVLJENO – riječi su to svakoga tko je ušao u zgradu na samoj prometnici Petrinja – Sisak u naselju Češko selo gdje je u tijeku finalna faza izgradnje novog dječjeg vrtića koji će već na jesen primiti sedamdesetak djece. Velike, ogromne, prozračne, sunčane i toplim bojama oslikane prostorije sa svim potrebnim sadržajima će bez sumnje očarati mnogu djecu koja će ovdje boraviti. Treba objektivno priznati – već dugo nije u Petrinji napravljen neki ovako dobar objekt.
AKTUALNA PETRINJSKA VLAST s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem je vrlo zadovoljna poslom kojeg su odradili. Ovo je jedan od tih silnih, često u medijima spominjanih projekata koji je pred samim krajem. Vrtić sada treba namjestiti opremom. Ova građevina je dio Intervencijskog plana Grada Petrinje i dio projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ vrijedna 7.229.187,33 kn sa PDV-om.
DJEČJI VRTIĆ JE PROŠAO TEHNIČKI PREGLED – kaže Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata, a sklopljen je ugovor vrijednosti 800 tisuća kuna za opremu vrtića. Građenje ovog objekta je trajalo godinu dana: glavnom izvođač je bila tvrtka Elektro centar Petek, stručni nadzor Sora Ing iz Siska, te projektant je bila Arhitektura Vujić iz Petrinje.Vrtić će se “predati” u ruke ravnateljici Nataši Vidović koja je zahvalila Gradu Petrinji i gradonačelniku Dumboviću koji od kad je došao na vlast prije osam godina, među prvim stvarima što je napravio je popravak krova koji je prokišnjavao na centranom vrtiću.
PETRINJA JE GRAD PRIJATELJ DJECE– kaže gradonačelnik Dumbović. Ponovio je da ne postoji grad ovakve veličine koji je uspio napraviti tolio projekata koji se sada vidljivo počinju ostvarivati i da će još puno stvari u Petrinji biti sagrađeno, a velika sportska dvorana koja je u fazi gradnje će biti kruna svega. Vrlo je zadovoljan viđenim radovima, a društvo mu je pravio Radimir Čačić župan Varaždinske županije koji također kaže da je jako vidljiv rad gradskih službi i timova koji su uspjeli napraviti projekte i dovući EU novac u Petrinju. U svakom slučaju Petrinja s ovim objektom dobija novi i funkcionalni prostor na zadovoljstvo građana i djece koja će ovdje boraviti.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here