Radi se, gradi se

Kako je u petrinjskoj Mačekovoj ulici završio projekt Aglomeracije, tako je na red došlo i asfaltiranje nogostupa.
Tijekom obilaska radilišta gradonačelnik Darinko Dumbović konstatirao je kako su žitelji Mačekove ulice bili strpljivi i čekali završno asfaltiranje ceste i nogostupa.
„ Mačekova ulica je žila kucavica u Petrinji, tu je put za našu bolnicu, privatni Dom umirovljenika, Dom zdravlja i sve je to nekako povezano za život i komunikaciju građana.
Uspjeli smo realizirati projekt nogostupa koji je vrijedan 500.000 kn, mislim da je to jedna nadgradnja kvalitete života i inače komunikacije u Petrinji. Petrinja je ogromno gradilište koje zahtjeva vremenske prilike i neprilike, zahtijeva da imamo obzira prema Kovidu 19 koji je u 3 mjeseca odnio onaj kontinuitet.
Tu je problem radne snage, Petrinji fali najmanje 100 djelatnika u građevinskom sektoru. EU nam je uzela najkvalitetnije ljude koji su nam otišli trbuhom za kruhom. Mi smo ih školovali i 300 000 ljudi nam je otišlo. Mi smo tako ostali nemoći sa europskim projektima.
Kada ide bilo koji natječaj odmah se zapitam tko će dobiti taj natječaj i hoće li moći završiti zadani posao. Hrvatska mora zaustaviti ovaj trend odlaska našeg stanovništva i pitanje je zašto mi koji imamo europske projekte ne bi imali i europske plaće ?
Velika je razlika kada napraviš ovdje jedan kvadrat odvodnje, kanalizacije, stabilizacije ili energetsku obnovu i kada to radiš u EU.
O tome treba razgovarati kao i o strateškim interesima i svojim poduzetnicima i da nam dobivaju natječaje firme koje su van granica Hrvatske, oni imaju bonitete i naša sredstva odlaze. Oni od naših poduzetnika uzimaju postotak, oni ništa ne rade, a pokupe novac.
Nadam se da će Petrinja nastaviti u kontinuitetu asfaltiranje, napali smo sa dvije stanice, imamo dvije grupe Kolektor i Ceste Sisak. Moramo ljudima maknuti prašinu i rupe sa ulica“, zaključio je na kraju Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here