Mošćeničani – uvijek Mošćeničani! Nakon tri odgode ipak godišnja skupština DVD Mošćenice

Autor: Antun Petračić
Epidemija Covida 19. usporila je ovogodišnji rad DVD Mošćenice, a tri puta je odgađana i redovita godišnja izvještajna skupština za 2019. Po kalendaru Vatrogasne zajednice Petrinje najprije se trebala održati koncem ožujka, pomaknuta je na sredinu travnja, ponovo očekivala krajem svibnja, a na koncu održana protekli vikend i to drugačije nego ikada prije, uz potpuno pridržavanje epidemioloških mjera. Znači, s neizostavnim dezinficiranjem ruku na ulazu u dvoranu i sa zaštitnim maskama tijekom sastanka, a  uz minimum nazočnosti  samo odraslih članova, bez  djece i mladeži. U društvu je ukupno  143 članova, s pravom glasa 79, djece 64. Izostalo je  dodjeljivanje  priznanja i nagrada, proglašenje novih ispitanih vatrogasaca i svega ostalog  namjeravanog.
– Nismo  obukli svečane odore, ni zvali  goste iz srodnih DVD, prijatelje i suradnike,   a ovo je tek simbolično obilježavanje 40 godišnjice postojanja, od 18. rujna 1979. godine. Lani nismo slavili obljetnicu jer smo sredstva  preraspodijelili u kupnju opreme.  Imamo planove za  nastavak 2020., ali u krizi s koronavirusom ne znamo hoće li se moći ostvariti i realizirati. Za sada sve stoji, nema okupljanja, vježbi, čekamo, očekujemo bolje i povratak na staro. Na usluzi smo Gradu Petrinji, Vatrogasnoj zajednici, Crvenom križu, svima kojima treba naša pomoć – veli Boro Pavičić, predsjednik DVD Mošćenice.
Predsjednik je podnio  glavno izvješće o lanjskom radu, tajnik društva Tihomir Kramarić izvijestio o financiranju ( prihodovali su 327.000 kuna), a program rada  iznio zapovjednik DVD-a Davor Mlinarić.  Njih  troje su i  vodili skupštinu, a ispred  sebe na  stol stavili veliki pehar, dobiven lani za drugo mjesto na Kupu Moslavine u Trebarjevu Desnom, najbolji plasman od pet kup natjecanja mladeži, sudjelujući po mjestima Posavine i Moslavine.
Od prošle godine DVD Mošćenica ima novo kombi vozilo i za nj novu prikolicu, vrijednosti 320.000 kuna, a dogovorom u Vatrogasnoj zajednici  Petrinje njihov dosadašnji kombi predan je DVD Nebojanu. Župa Preobraženja Gospodnjeg na Slatini u Petrinji, ujedno matična i za Mošćenicu,  donirala im je  betonsku garažu, prevezena je u Mošćenicu i sada je u njoj novi kombi, a prikolica u staroj garaži.  Lani su domaći dragovoljci  pomagali profesionalcima iz Javne postrojbe u dvije intervencije po Mošćenici, a svi  uzrasti sudjelovali u svim mjesnim i širim gradskim događanjima, najmasovnije na Biciklijadi oko Mošćenice, za obljetnicu Oluje u  mimohodu do Petrinje, moto-budnici po gradu i selima, sjećanju na Vukovar…
Svoje vatrogasce pozdravili su i poželjeli napredak predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mošćenice Darko Lipovac i počasni član ovog DVD, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, ističući kako nastoje pomoći kao Mošćeničani-uvijek Mošćeničani.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here