Janis Joplin na Kupi

Autor:Miroslav Šantek
PIECE OF MY HEART je zimzeleni rock hit kojeg je u svom kratkom životu (imala je samo 27 godina kad se preselila na onaj drugi svijet) otpjevala američka pjevačica i rock ikona Janis Joplin. Umrla je prije točno pola stoljeća, a stihove te pjesme je sinoć uz bljesak zalazećeg sunca na površini zelene Kupe koja teče pored petrinjskog kupališta, a u sklopu manifestacije Ljeto u Petrinji otpjevala Valerija Nikolovska i tako otpočela nastup grupe Telefon Blues Band posvećen obljetnici Janisove smrti.
Valerija Nikolovska
Telefon Blues Band je nastupio na pozornici smještenoj na kupalištu
TELEFON BLUES BAND je skupina vrlo iskusnih hrvatskih glazbenika koji često nastupaju po mnogim pozornicama i prigodama izvodeći žestoke covere rock glazbe. I prošle zime, u smrznutoj atmosferi petrinjskog parka u povodu Adventa u Petrinji dobrano su ugrijali svojom svirkom Petrinjce, a sad su se odlučili predstaviti publici u ljetnom izdanju. Koncert je bio pun pogodak u ovo nesretno corona vrijeme kad su epidemiološke preporuke na snazi i kad su u “igri” manji bendovi s manje publike. Precizna, sjajna i iskrena svirka i hladno pivo uz kupsku noć na kupalištu je bio pun pogodak za nedjeljnu večer. Dok su mnogi bili prikovani uz TV ekrane prateći situaciju oko parlamentarnih izbora ovdje je zaživio duh Janis Joplin.
Poznati gitarist Branko Bogunović Pif
Petrinjsko kupalište u smiraj dana zlati se na umirućem suncu. Ovaj prizor je očarao i gitaristu benda – Pifa koji je rekao da će se vratiti na ovaj komad raja sa svojom obitelji
Tomas Krkač

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here