Što Petrinjci najviše žele? Asfalt! Evo jutros se friški prosuo po ulici

Autor:Miroslav Šantek
KAD BI NETKO IZ SPLITA ILI OSIJEKA, recimo, pregledavao objave na facebook grupama i zidovima Petrinjaca, vidio bi da uz napise o započetim i gotovim projektima koje sam Grad Petrinja već nekoliko godina intenzivno provodi i gdje aktualne gradske vlasti su doista od Petrinje napravile veliko gradilište, ljude najviše zanima kad će se asfaltirati njihova ulica nakon završetka radova na izmjeni kanalizacijske i vodovodne mreže velikog i opsežnog projekta Aglomeracije koji je u tijeku godina imao puno problema s izvedbom, ali sve se polako bliži kraju. U zadnje vrijeme je vidljivo ubrzanje na asfaltiranju petrinjskih ulica. Jutos smo posjetili jednu od spleta ulica u dubini naselja Slatina koja je dobila novi asfalt.
Asfaltirana je Ajdovščinska ulica na petrinjskoj Slatini
DARKO KOS je poslovođa na gradilištu i predstavnik firme Kolektor koja izvodi radove na Aglomeraciji Petrinja i svaki dan, putuje na posao iz slovenskih Brežica na posao u Petrinju.Kaže da su jutros asfaltirali Ajdovščinsku ulicu (nazvanu po gradu iz njegove domovine), a ta Ajdovščina je prije rata postala prijatelj s Petrinjom – i bila je to dobra furka: Fructal sokovi i Gavrilovićeva salama, a djeca i učenici su se međusobno posjećivali na više dana. No dobro. Vremena su se promijenila, Ajdovščinska ulica na petrinjskoj Slatini je danas asfaltirana u dužini 200 metara s oko 100 tona asfalta s kojim se počinje stvarati problem prilikom njegove nabave. Nadam se da ćemo ubuduće dobiti materijala koliko nam bude potrebno kako bi mogli što prije i što brže odraditi posao – kaže poslovođa Kos.
Darinko Dumbović u obilasku radova
ASFALTNA BAZA  ne može isporučiti tolike količine asfalta koje su potrebne za brzo asfaltiranje petrinjskih ulica. To ponavlja i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je jutros obišao radove u ovoj ulici – Meni je drago da je danas ovdje ekipa iz Kolektora spremna, da rade, ali mi je žao što ne može ih pratiti asfaltna baza koja nema dovoljno materijala koliko oni to mogu ugraditi, očito da smo u nekoj sezoni u kojoj se puno radi a ustvari imamo problem i rokova i svega, zato ćemo morati malo stisnuti i naći neka rješenja, angažirati eventualno i drugu asfaltnu bazu jer nećemo moći čekati svakih pet, šest dana na asfalt koji nam treba svakodnevno. Danas smo samo uzeli određene količine, 100 tona, a možda bi se moglo ugraditi i duplo više. Danas obilazim radove, želim „puhati za vrat“ u svakoj ulici, želim biti na svakom koraku u radovima koji moraju biti korektno napravljeni. Za sada sam zadovoljan, mislim da ćemo u kontinuitetu ovog završnoga posla morati dati još više sve od sebe uključujući ne samo izvođače nego i sve one koji su uz izvođače a to se radi i o ekipi koja vodi euro projekt aglomeracije ali i o samom nadzoru – veli gradonačelnik gazeći po vrućini friškog asfalta.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here