Bura na Biskupljači

Autor: Marjan Gašljević
Biskupljača jedna od najlijepših uvala na otoku Viru naše je mjesto za kupanje i cjelodnevnu igru. Danas nas je Biskupljača dočekala burovita i valovita. S lijepe pješčane plaže pruža se prekrasan pogled na impresivni masiv Velebita koji nam „pušta“ buru preko otoka Paga koji, pored Velebita, izgleda „sitno“ i majušno.
I ako snažna bura koja je podigla povelike valove nije hladna već naprotiv, topla a takva topla baš nešto i nije ugodna kod mene izaziva podmuklu glavobolju a zelenilo nemilosrdno „pali“. U uvali mali broj kupaća dok nekoliko onih koje bura nije „zastrašila“ sakupljaju nemilosrdno sunce koje kroz buru varljivo prži. Vani je toplih 30 celzijevaca.
More još nije izmješano pa nudi ugodu od 25 stupnjeva za brčkanje i ljuljuškanje u valovima.
Naravno da smo to iskoristili za maksimalnu igru što u plićaku što skačući s mola ili plivajući na velikim valovima. Neki su se i malo pogrebali dopuštajući da ih moćni valovi „vozaju“ po pijeskovitoj plaži.
Igru smo danas oplemenili i novom disciplinom „puštanja zmajeva“ na „Velikom molu“ za što je vrijeme bilo savršeno.
Dan je dopunjen i vožnjom električnim mopedom na kojem je malce provozao strpljivi striček Darko. To međutim nije sve. Sunce polako klone kao da se i samo ide okupati u beskonačnosti pogleda prema zapadu. Slijede nove avanture na našoj lijepoj ljetnoj destinaciji kao skejtanje niz strmu ulicu pa lov i sakupljanje krijesnica i, obavezno, prepoznavanje zviježđa na nebu iz naše svjetlom nezagađene ulice.
Sutra, kažu meteorolozi, bura će oslabjeti. Valovi se smiriti, vani zatopliti ali će more biti nešto hladnije nego danas. Nema veze ovdje ima toliko prelijepih uvalica pa će mo neku od njih možda sutra i istražiti. Možda baš Uvalu Kapetana Kuke u kojoj povremeno veže svoju gusarsku lađu da bi se oporavio od bitaka s Izgubljenim Dječacima.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here