“Operacija Opatija”:Nisu se zatresle mreže

Autor:Miroslav Šantek
MI MORAMO ZABITI GOL – kaže čovjek pogleda uprtog u nogometni teren. Obučen je u zeleni dres petrinjske Mladosti na kojem piše: Želimo 2.HNL. U ovom trenutku ništa drugo za njega i njegove prijatelje nije važno. Oni su stari navijači “zelenih”, a kažu, sve im miriši na osamdesete i tadašnji čuveni ulazak Petinjaca u 2. Saveznu ligu Juge. Nedjeljno popodne mnogi Petrinjci su odlučili provesti s ciljem da postanu svjedoci pokušaja NK Mladost da ponovno dotakne viši, ozbiljniji nogomet ni rang koji im se otvorio na putu. 2.HNL se popunjava i bolji od susreta Mladosti i Opatije upada u to društvo. Ulog je stvarno velik i primamljiv.
NA TERENU FRKA ŽESTOKA – i domaći i gosti pokušavaju nadmudriti jedan drugoga ali im to baš i ne polazi za nogom. Obje momčadi su prilično uzbuđene i izjednačene. Takav je bio i rezultat na kraju ovog prvog ogleda 0:0. Mreže se nisu zatresle, a “Operacija Opatija”- kako ovaj duel naziva jedan stari “Mladostaš” se mora nekako probati završiti za sedam dana na riječkoj Kantridi u uzvratnoj utakmici. Lokalni navijači su optimistični i uvjereni da Mladost može na obali mora ostvariti reziultat koji ih vodi u drugoligaško društvo. Oni viču, bodre ih, piju pivo od cura raznosačica koje u svakom slučaju izgledaju ljepše od prodavača koštica od prije 30 godina. Na stadion kraj Petrinjčice došle su i televizijske kamere i ekipe novinara. I mnoge nogometne face su tu. Čak je i Davor Šuker došao pogledati ovu tekmu.
Evo i tehničkih podataka:
Mladost : Đurđek – Filipović, Bezić, Crnojević, Radošević – Galonja (od 53.Korečić), Lihić (od 69.Đusi), Lovrić – Mihaljević (od 69.Hrnčević), Abramović – Dumbović (od 83.Baniček). TRENER: Zoran Buinac.
Opatija : Iveša – Malinić, Kurilić (od 85.Čanković), Jakičić, J.Rudan – Furijan, Lucić, Weitzer – Matulja (od 46.Lazić), Pejanović – Bogolin (od 81.Kovačević). TRENER: Zoran Bogolin.
Crveni kartoni: Filipović (51 – drugi žuti karton), Lucić (83. – drugi žuti karton).

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here