Takvo malo pivo ima, veliko nema – kaže zamaskirana konobarica

Autor:Miroslav Šantek

Ljetna noć pada na Kupu koja grabi svoje zadnje kilometre prema svome smiraju u ušću Save. Pogled sa Starog mosta prema praznom Rokiću ovog ponedjeljka i šetnici koja vodi prema terasama kafića.
Počeo je još jedan Siscia Jazz Festival na prostoru ispred Siscia Jazz Cluba. U prvoj noći – (ove godine festival će se održati svake večeri)pred nekoliko desetaka ljudi nastupio je bend Swing Again.Slijede 14. srpnja- Big Band Požega, 15. srpnja – Kovačević Brothers,16.srpnja-Jazziana Croatica, 17. srpnja- Filmmusicorkesta, 18. srpnja – The Greenhill Boys. Svi koncerti počinju u 21 sat
Dvoje mladih odlaze zajedno u noć.Valjda će negdje pronaći zabavu za sebe. Poslije deset sati sendvičare ne rade, a zamaskirana konobarica nam je poslužila pivo na terasi kafića uz Kupu.Malo pivo jednog branda ima, veliko nema. Terase i nisu baš pune. Kovid spika je učinila svoje.
Kad čovjek malo bolje razmisli izložba plakata koji vise na otvorenom visoko iznad glava prolaznika je sjajna ideja i prizor koji može “sjesti” i u puno veće europske gradove. Međunarodna izložba plakata tolerancije, kao dio međunarodnog projekta ‘Tolerancija’ autora i kustosa Mirka Ilića, koja okuplja 150 autora iz cijelog svijeta, otvorena je na pješačkoj zoni grada Siska 20. lipnja uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe, a plakati će visjeti sve do 30.srpnja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here