Želimo u 2. HNL: Bez pogodaka u Petrinji, Mladost i Opatija odlučuju u uzvratu na Kantridi u Rijeci

Novinar: Antun Petračić
Lijepo nedjeljno popodne i predvečerje ovog 12. srpnja 2020. u sportsko-navijačkom raspoloženju provelo je nekoliko stotina gledatelja prve kvalifikacijske utakmice za popunu 2. HNL između GSNK Mladosti i NK Opatije. Na obnovljenom, uljepšanom, dotjeranom i sveukupno svim nogometnim propisima  prilagođenom gradskom stadionu domaći zeleni i gostujući bijeli „sudarili“ su se bez pobjednika, i bez ijednog  pogodaka.
U 90 minuta i još četiri dodatne, prilika je bilo na obje strane, a one najopasnije udarce protivničkih napadača uz nevjerojatne obrane  rješavali su najzaslužniji za neriješenu utakmicu, vratari Iveša kod Opatije i Đurđek u Mladosti.
Oba su kluba završila s po 10 igrača, jer su s dvostrukim žutim kartonima  „pocrvenili“ u 52. minuti  Filipović (Mladost) i u 89. Lucić (Opatija).
Zapadnu tribinu, sa svim sjedećim mjestima ( nasuprotna istočna sa stajanjem, nije se ni otvarala)  popunili su ljubitelji nogometa svih uzrasta, doba i spola pristigli odasvuda iz Petrinje i okolice, susjednih gradova i mjesta…
Iz podmlatka Mladosti, uzrasta mlađih pionira, uz oca Peru i „pomoć“ štake kao pomagala u rehabilitacije slomljene noge,  stigao je 11 godišnji Luka Miličević, a mama Ivana preuzela brigu o svojim „zelenim nadama“ Lovri i Josipu  Bartuliću, sinovima bivšeg aktivnog, a sada trenera u školi nogometa Nikole Bartulića (mlađeg Toce).
Primjenjivale su se potrebite epidemiološke mjere, s podacima  o svakom kupcu karte, obvezatnu dezinfekciju ruku i ostale zahtjeve, a kao nagrada besplatno dijelile zelene i bijele majice s logom „Želimo u 2. HNL“ i „Želimo u 2. ligu“.
Dugovječni grad „kraljice turizma“ imao je  tek desetak navijača, zauzeli  su mali dio središta tribine, a  od  predsjednika njihova kluba Roberta Perčića i drugih Opatijaca čuli kako su ovdje  bez  (požutjele) trojice najboljih, koji  će povratkom  u uzvratu predstavljati vodeću snagu  za puni trijumf. Iz redova gostiju došlo je i sjećanje  Stanka Cvjetkovića na  brata Vladu, koji je na ovom igralištu  u nekadašnjoj prijeratnoj 2. ligi branio za tadašnju Špartu iz Belog Manastira, a Mladost pobijedila 1:0.
– Nismo poraženi, kao gosti idemo na pobjedu, dovoljan nam je jedan pogodak, oni tada moraju dati dva – komentirali su domaći  izglede Mladosti u nadolazeću nedjelju. Iz Petrinje za Rijeku planira se organizirati karavana navijača, predbilježbe za autobusno putovanje potrajat će cijeli ovaj tjedan u Petrinjskom radiju.
Jučer se najsretnijim čovjekom osjećao Hrastovčanin Mladen Papić- Tapa, bivši nogometaš Gavrilovića i Sloge. Legendarni kapetan seoskog kluba, ali i strastveni BBB-ovac, jučer je izravno od slavnog  Davora Šukera dobio dres s brojem 9. i osobnom posvetom predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.
-Ovo mi je najdraži predmet  u prebogatoj kolekciji nogometnih znakova i suvenira- kaže Tapa, uz poziv da dođemo  u Hrastovicu i napravimo priču o njegovim čuvenim  uspomenicama.
  1. Šuker je Papića darivao nakon utakmice odgledane  uz svoga  stalnog savjetnika, neumornog u ovom sportu, rođenog Petrinjca Zorislava Srebrića, izbornika reprezentacije U-20 godina Ognjena Vukojevića, više županijskih nogometnih dužnosnika, gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i vodstva Mladosti.
-Ova regija može imati sve što treba da naprave školu nogometa. Vidimo da ljudi vole i žive za svoj klub i to je ljepota nogometa. Nogomet nije samo reprezentacija i Prva HNL liga, nogomet su i žene i djeca i svi drugi akteri i u tome je ljepota nogometa. Što više ulažemo u mlađe selekcije imat ćemo više uspjeha u narednom razdoblju. To je recept i trebamo ga se samo dosljedno pridržavati- izjavio je D. Šuker.
Gradonačelnik Petrinje je kazao kako je Petrinja dugo čekala ovakvu feštu i zaslužuje je glede nogometne tradicije i stavljanja nogometa u prvi plan strategije Grada i kluba
-Napravili smo dosta toga, u pomoćni teren uložili oko dva milijuna kuna. Mladost sada ima pogon, ne bojimo se za rezultat jer imamo za koga raditi. Imamo prekrasan ambijent, ali još je važnije imamo ljude i struku i znamo da ćemo doći do rezultata. Kao gradonačelnik sa svojim timom stojim iza ovog kluba jer znamo da se bez potpore dobre politike teško dolazi do rezultata. Imamo sve predispozicije za ulazak u Drugu ligu, Petrinja je to i zaslužila, stvorena je pozitivna euforija, tu su djeca, njihovi roditelji, prisutna je sinergija i veliki sam optimist u pogledu rezultata- rekao je D. Dumbović.
Predsjednik GSNK Mladost Neven Žužić zahvaljuje svim gledateljima na potpori, igračima i treneru Zoranu Buincu, cijeloj upravi…
-Smatram nekorektnim da su nam isključili najboljeg igrača, to mi se ne sviđa i to nam je možda neka poruka. Kao klub idemo i dalje u borbu, ne predajemo se i moramo shvatiti da nam je sada teže jer idemo na gostujuću utakmicu.  Po mojem osobnom mišljenju suci nisu bili korektni, trebali su suditi realno jer postoje samo dvije utakmice, a ako u prvoj isključe najboljeg igrača, koji neće igrati u idućoj, to je neka poruka i to mi se uopće ne sviđa- zaključio je N. Žužić.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here