Ništa od fešte – otkazana proslava sv. Jakova

Autor:Miroslav Šantek

Jedna od obilježbi ljetne zabave u petrinjsko-sisačkom kraju je svakako i proslava sv.Jakova u Mošćenici koja u svom višednevnom programu obuhvaća sportske, vjerske, kulturne i zabavne sadržaje, a kulminira velikim okupljanjem i feštom s koncertom kad padne noć 25 srpnja. Tad se u središtu Mošćenice okupi i do nekoliko tisuća ljudi – prošle godine je nastupio Željko Bebek, a ove godine od sveg toga neće biti baš ništa.

Oglasili su se i organizatori iz Mjesnog odbora Mošćenica:

Dragi naši prijatelji, pratitelji i susjedi, unatoč već poodmaklim priprema za obilježavanje dana Mošćenice i Sv. Jakova zaštitnika našeg mjesta, koje je uvijek privlačilo veliki broj posjetitelja, ove godine koja nam prolazi u znaku pandemije COVID 19, neće biti već uobičajenog šušura, kako to kažu dalmatinci, nego će se na sam dan 25.07.2020. poloziti vijenci za sve stradale u Domovinskom ratu te će se odrzati Sveta misa ispred naše Kapele Sv. Jakova o čijem vremenu početka ćemo naknadno izvijestiti.
Obzirom na sve mjere i preporuke mišljenja smo da je otkazivanje velikih proslava primjereno vremenu u kojem se trenutno nalazimo, a zdravlje svih je ipak najvažnije.
Hvala na razumijevanju, a znajući koliko je Mošćenica spremna za glazbu i veselje ne sumnjam da ćemo sve to nadoknaditi čim se za to steknu uvjeti .

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here