Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku: Za Lovrenčevo 2020. dodijeljenja godišnja Turistička priznanja

Novinar: Antun Petračić

Turistička zajednica Grada Petrinje neprekidno od 1996. godine provodi akciju Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku, kojoj je osnovna svrha podizanje opće kvalitete životnog prostora s očuvanjem i unapređivanjem turističkog prostora i zaštite okoliša. Već se ustalila dodijela tih priznanja u sklopu programa Lovrenčeva u Petrinji, a takva tradicija potvrđena je sinoćnjim svečanim uručivanjem nagrada za 2020. godinu.

Priredba je održana u maloj dvorani Hrvatskog doma, uz pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od Covida 19. pa su članice Petrinjskih mažoretkinja Ema Ćosić i Nina Škrinjarić uz propisani razmak predavale priznanja, s obraćanjem direktorice Turističke zajednice Ivanke Držaj i na kraju pohvalama i čestitanjem nagrađenima Viktorije Kaleb, zamjenice gradonačelnika Petrinje. U prigodnom glazbenom program sudjelovale su članice ženskog vokalnog ansambla L.I.P.E. iz Siska.

Dva su povjerenstva ocjenjivale prijavljene kandidature. Nina Panjan, dipl. inž. hortikulture, Maja Damjanović, vlasnica agencije za grafički i web dizajn i Antun Petračić, novinar PS portala (medijski pokrovitelj) pregledali su internetom dobivene prijave s opisom i fotografijama okućnica, vrtnih detalja, povrtnjaka (nove kategorije) i javne objekte.

U drugom povjerenstvu su Ivanka Držaj, Maja Damjanović i Mario Gršić, direktor Petrinjskog radija (iz medijskog pokrovitelja) ocjenjivali najljepše izloge i interijere poslovnih objekata, turističke objekte, ponudu i zanimljivosti iz ove djelatnosti.

Sudionici su dobili uramljena priznanja-zahvalnice dizajnerice Maje Damjanović sa stiliziranim znakom stable lipe, autora Zvonimira Martinovića-Mike.

U kategoriji okućnice i vrtni detalj priznanja su osvojili Suzana Majetić Milostić za najljepšu okućnicu, Vlatka Brkanac za najljepši vrtni detalj, Katarina Križanić za najljepši kamenjar, Mirjana Balen za bogatstvo cvjetnih vrsta, Ružica Tkalčević za trud u samostalnoj izradi vrtnih detalja, Josipa Rožanković za cvjetni pozdrav sa Zapada, Brinela Ilijević za bogatstvo vrtnih detalja, Ivanka Lovrić za kompoziciju okućnica i Zdenka Vidović za bogatstvo četinjača, a zahvalnice za sudjelovanje  dobili Iva Komlinović, Darko Čulig i Nada i Franjo Putarek.

U novouvedenoj kategoriji povrtnjaka Marija i Mirko Ivančić imaju najljepši gradski vrt, Ankica Milobratović najuređeniji seoski povrtnjak, Mirjana Balen je nagrađena za najsadržajniji povrtnjak, Kristina Kovačić za najljepši povrtni detalj, Dragica Ljubešić za bakin vrt, a zahvalnicu dobila Jelena Rom.

U skupini javni objekti priznanja idu Župi Svetog Lovre za najljepši gradski javni objekt s okružjem te Župi sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću za uređenje okružja franjevačkog samostana i same župe.

U kategoriji izloga i poslovnog objekta priznanjima su nagrađeni Salon za uljepšavanje Ipanema by Tanja za najljepši izlog i interijer, Frizerski salon L-Hair za lijepo uređen interijer i Frizersko-kozmetički salon MN Beauty zone za obogaćivanje ponude uslužnih djelatnosti.

U ocjenjivanju   turističke ponude i zanimljivosti priznanja su dobili OPG Dvorneković za obogaćivanje turističke ponude, Lončarstvo Val za unapređenje i obogaćivanje turističke ponude te jednako tako Capriccia Centar u Nebojanu za unapređenje i obogaćivanje turističke ponude.

U ocjenjivanju za 2020. među turističkim objektima nagrađeni su Nevenka Rajković za objekt Villa Nina za unapređenje i obogaćivanje turističke ponude, Marinko Švarc za obogaćivanje turističke ponude kao i Hrvoje Petković za unapređenje i obogaćivanje turističke ponude, a  u kategoriji Čovjek – ključ uspjeha priznanje je dobio Božo Tišinić iz Korablje Tišinić u Taborištu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here