Veselje u Ul. Slavka Kolara br. 9: Mačkić Jankić vraćen svojima-Kruni, Veri, Malenoj, Lukasu…!

Novinar: Antun Petračić
 Deset dana provedenih u velikoj brizi, upornom traženju, neumornom propitivanju, ne vjerujući da će uspjeti – ipak se sretno okončala potraga za malim sivo-bijelim mačkićem.
 Znatiželjan, razigran,  spreman  za sve istraživanje  oko sebe,  pronađen odbačen i spašen s ruba života, opet je među svojima vlasnicima, u ponovo sretnoj obitelji Krune i Vere Kardaš i njihova pseće ljubimice Malene.
Na Lovrenčevo u gradskom parku, u vrijeme slavlja zaštitnika župe sv. Lovre i  proslavljanja Dana Grada, poznanik Kruno  se požalio na sudbinu mačeta nazvanog Jankić. Iznenada im je, kao u zemlju propao,  nestao 3. kolovoza, pred  nalet ljetne oluje i pljusak kiše. Upornim, a neuspjelim traženjem po kući i okućnici, propitkivanjem kod susjeda i istražnim obuhvatom šireg dijela toga dijela Kaniže,  Kardaši su doznali kako je njihova tromjesečna ljubimca nedaleko u njihovoj ulici u auto unijela mlađa ženska osoba.
Prodorni Kruno nije si dao mira, volje i truda:  potragu za mačkićem počeo je oglašavanjem  u  slušanim obavijestima – porukama Petrinjskog radija i Radio Banovine, proširio  po društvenim mrežama i  još je dodatno izradio veliki dvostrani pano-apel sa slikom Jankića. Takvu dobro uočljivu obavijest učvrstio je  uz ogradu ispred kuće.
Deset dana se u neizvjesnosti  čekalo, očekivalo, nadalo, tugovalo, pomalo se gubila  nada, a konačno u ovaj četvrtak – evo Jankića opet kod svojih Kardaša.
– Onako malog i sitnog u jednoj ruci  donio ga je mlađi čovjek iz Novog Selišta, a kazao da ga je  ispred njihova automobila,  prestrašenog i skutrenog sa  sredine ceste  u nadolazećoj oluji uzela njegova supruga. U kasnijem prolazu kroz našu Kolarovu ulicu uočili su potražnu tablu i odmah odlučili vratiti  ljubimca- govori Kruno radosni rasplet.
Mi smo pak navratili zbog širenja priče-potrage preko PS-portala o nestalom Jankiću, a „nabasali“ na gotovu priču, ali ipak jednako zanimljivu, neobičnu, sretnu i posebnu, koju ne propuštamo  zabilježiti  riječju  i slikom.
-Mali prefriganac ponašao se  kao da od nas nije izostao deset dana. Odmah se umiljavao, razigrao, šetao, prišao svojim tanjurićima za hranu i vodu, a „pozdravio“ se i s drugim kućnim ljubimcem, kujicom Malenom. Oni su od prvog dana udomljenja Jankića uspostavili  prijateljstvo i zajedništvo – doznajemo od njihova ponosnog vlasnika.
Kruno Kardaš najprije  je s ograde  uklonio obavijest o traženju Jankeca, pa zabrinutom, sa  stalnim pitanjima  o mačkiću, žurno je unuku Lukasu u Njemačku telefonirao da je opet sve u redu. Sada se sprema i gradskim priznanjem nagrađenom  veterinaru Predragu Pendiću na pregled i savjetovanje što i kako dlakavom, nestalom pa vraćenom mladuncu, zadržati opće stanje i osigurati najbolju zdravu mačju budućnost.
Sigurno je:malenoj dolutaloj i spašenoj životinjici, pa uzetoj i vraćenoj, slijedi  vrhunski  smještaj i neprekidna skrb, kakvu ima kujica Malena, a slično je 13 godina uživao i prethodni labrador. Taj je pas zajedno s  Kardašima  preselio iz Njemačke kada su se  Kruno i Vera nakon 40 godina rada za stalno  vratiti u Petrinju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here