U ponoć stožer gasi zabavu mladima u cijeloj državi – tako i na petrinjskom kupalištu

Autor.Miroslav Šantek
KAŽU – MLADI SE RASPUSTILI
Nacionalni stožer civilne zaštite je donio odluku o ograničavanju rada kafića i noćnih klubova do ponoći i to u cijeloj državi na 10 dana. Kažu da je razlog tom činu što su ustanovili da u zadnje vrijeme bilježe porast novooboljelih od koronavirusa i to mlađe populacije građana koji posjećuju takva mjesta. To su nazvali novim žarištima. Nabrojali su i par gradova u Hrvatskoj i onda bez rješavanja samih nabrojanih žarišta odlučili cijeloj Hrvatskoj nametnuti zabranu zabave poslije ponoći. Njihove izjave su također zanimljive. Kažu, mladi su se raspustili. Ne paze na fizičku distancu, druže se preblizu, grle se i ljube i slične stvari.I tako šire zarazu. I Plenković se medijski složio se sa stožerašima. Milanović se s druge strane ne slaže u potpunosti s njima i sve više svojim izjavama ubire simpatije čak i onih koji ga zbog političkih opredjeljenja ne mogu očima vidjeti. Mediji su odmah uzvratili stožeru fotografijama s vjerskih jučerašnjih okupljanja na kojima je vidljivo da i “stariji” uopće ne poštuju preporuke stožera.Međutim, stožer o tome nije rekao ni riječ. Korona očito ovih dana napada samo mlade i razuzdane i to oko ponoći. No, da li je to doista tako?

SIĐI DO RIJEKE I PETRINJSKOG KUPALIŠTA
Pokojni pjevač grupe U škripcu – Delča je pjevao o noćnom ugođaju uz rijeku (Siđi do reke), a Petrinjcima ta rijeka Kupa je generacijama duboko utkana u njihove živote. Na kupalištu se nalazi velika zgrada koja nalikuje na bijelu lađu, a prostor ispod i oko nje trenutno održava i s njim upravlja tvrtka Poslovne zone Petrinja koje su dosta uljepšale i unaprijedile ovo kultno mjesto. Postoji lijepo uređena terasa kafića s velikim šankom, binom za nastupe glazbenika, a odnedavno ima se što i prigristi u noćnim satima. Uz osvježavajući vjetar s Kupe i dobru zabavu noći su ovdje čarobne. Ove subotnje večeri, nakon dugo vremena, baš kao i nekad kroz noć se čula glazba s tog mjesta. Kao da vas jednostavno zove da joj dođete u susret. Uz proslavu Velike Gospe, tamošnji kafić u najmu je organizirao koncert grupe Novi svijet. Bio je to živi nastup nekog benda nakon dugo vremena. Što zbog kiša, što zbog stožeraških odluka opasnosti od zaraze koronavirusom, Petrinjci nisu baš imali puno prilike uživati u rasplesanim noćima ovdje.
Oko 22,30 došli smo uživo vidjeti kako to izgleda. Kakva je stvarna situacija na terenu. Najbolji dokaz daje pogled s nasipa na terasu kafića. Na bini svira bend. Ispred bine su poslagani stolovi s propisnom preporučenom distancom. Nema gužve oko stolova.Nema gužve ni sa strane. Sve je ove noći idealno po propisima.Vlasnik kafića kaže da ovu sezonu treba nekako prebroditi i da zbog vremenskih i korona razloga nisu radili kao prošle godine. Ali, bit će bolje – kaže on. I doista, na ovom mjestu uz živu glazbu i dobru posjećenost nismo primjetili puno od nabrojanih razloga stožera koji je i ovo mjesto ograničio na rad do ponoći. Još veći paradoks je pomisliti da će ovi ljudi u ponoć otići kući na spavanje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here