Stenjali su i znojili se: Osam žena i osam muškaraca obarali ruke

Autor:Miroslav Šantek
POSLJEDNJI POZIV ZA NATJECANJE
Marijeta Rimay sjedi ispod suncobrana s šeširom na glavi, sunčanim naočalama i mikrofonom u ruci. Ova osnovnoškolska profesorica poziva odvažne žene i muškarce da se prijave na natjecanje u obaranju ruke ispod otvorenog neba na prostoru bazena sisačkog Capraga. Nermin Kurtović Eka ispred Bodybulider Kluba Sisak koji je s ŠRC Sisak organizator ovog zanimljivog natjecanja priprema stol za natjecatelje. Jednom rukom se drže za izbočinu na stolu a drugom za ruku protivnika. 16 odvažnih – osam žena i osam muškaraca se prije natjecanja izvagalo, podijeljeni su u kategorije i pripremili se za natjecanje.
PRINCIP JE ISTI SVE SU OSTALO NIJANSE
Dosta ljudi, od djece do odraslih su nakratko prestali uživati u brćkanju u osvježavajućoj vodi bazena i stvorili su polukrug oko stola za natjecanje. Objektivi mobitela su se upalili i bilježili znoj i stenjanje onih koji se se uhvatili u koštac obaranja ruke.Pobjednik je onaj koji dva puta prtovničku ruku spusti do dodira stola. Neki mečevi su se odigrali brzinom munje, a neki su potrajali. Mišići su bili napeti dokrajnjih granica, znoj se lijevao, a publika je glasno bodrila natjecatelje. Na kraju su svi bili pobjednici. Svi su okićeni medaljama za uspomenu, a službeni zapisnik je pokazao ovako: Muški do 85 kilograma: 1.Marin Šćrbak 2.Ivan Brkić 3. Davor Malobabić 4.Josip Mikec – Muški od 90 do120 kilograma: 1.Marko Gjaić 2.Zdravko Latinčić 3.Dalibor Granouliević 4.Ivan Pezić.
Žene do 65 kilograma:1.Nina Janžić 2.Maruška Bralić 3.Ines Šćrbak 4.Jasmina Sivac- Žene 65 + kilograma: Katarina Iris 2.Josipa Somić 3.Danijela Tominac 4.Sanja Tominac

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here