Pomoglo se ratnom pripadniku Specijalne policije Osa: Uoči 51. rođendana Robertu Šubiću donirana električna kolica

Novinar Antun Petračić

Robertu Šubiću iz Petrinje, u Domovinskom ratu pripadniku Specijalne policije Osa Sisak, od danas je olakšano kretanje po dvorištu i okolici kuće u Ulici Mirka  Antolića, blizu OŠ Mate Lovraka. Teško pokretan,  s Parkinsovom bolesti, skoliozom,  PTSP i drugim  poratnim zdravstvenim posljedicama, bori se zadnjih osam godina. Takvom njegovu stanju umnogome će pripomoći nova suvremena električna kolica koju je ovom hrvatskom branitelju donirao Gradski odbor Crvenog križa Sisak. U humanitarnu akciju pomaganja R. Šubiću uključila se  i HVIDR-a Petrinje.

– Na našu najavu sa subotnje likovne kolonije za aukciju slika i  dobivenim novcem namjere kupiti  ovakva  električna kolica, u dogovorom  s Crvenim križem Siska brzo smo ostvarili  pravu pomoć uz bržu realizaciju- kaže Antun Pintar, predsjednik HVIDR-a Petrinje.

– Ovo je naša misija, pomažemo svakome u potrebi, sretni smo što će Robertu biti lakše – kazao je isporučilac kolica Igor Čičak, predsjednik  GD CK Siska.

U znak zahvale na velikoj pomoći njihovu članu, A. Pintar je I. Čičku uručio najnoviju sliku sa subotnje 2. likovne kolonije, rad Zvonimira Martinovića-Mike, a teško pokretni R. Šubić odmah se provozao po dvorištu ispred ulaznih vrata.

–Prijatelji su me iznenadili i obradovali. Hvala svima na donaciji. Sada mi je olakšan život- uzvratio je R. Šubić o kojem najvećma skrbi njegova majka.

Od nje doznajemo kako je ovo pomagalo veliki dar u pravo vrijeme: u subotu 29. kolovoza Robertu je 51. rođendan.

Za ulazak- izlazak kolica sada će  trebati i prilagoditi i kućni  prag,  što je njihovu ratnom suborcu  najavio Damir Panezić, član Predsjedništva Udruge veterana  specijalne policije Osa iz Siska.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here